Nakon puno opiranja: Lego napokon predstavio potpuno drugačijeg "čovječuljka"

Nakon puno opiranja: Lego napokon predstavio potpuno drugačijeg "čovječuljka"

Screenshot: YouTube

LEGO je predstavio rezultat kampanje pokrenute prošle godine s ciljem povećanja društvene osjetljivosti - Lego figuricu u invalidskim kolicima.

Kampanju je pokrenula Rebecca Atkinson koja je uočila da je jedina Lego igračka s invalidskim kolicima sijedi starac. Smatrala je da je to stereotip i da ne predstavlja 770 tisuća djece s invaliditetom koji žive u Velikoj Britaniji pa je skupila istomišljenike i pokrenula kampanju #ToyLikeMe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihova peticija prikupila je 20 tisuća potpisa i Lego je, iako je to isprva odbijao, na kraju odlučio poštovati želje tolikog broja ljudi, piše Gizmodo. Figurica je prikazana na sajmu igračaka u Nürnbergu.

"Lego nam je uzdrmao svijet i jako razveselio 150 milijuna djece s invaliditetom, njihovih mama, tata, pasa i hrčaka. No, šalu na stranu, ovaj Legov potez je ogroman u smislu uklanjanja kulturološke marginalizacije, mnogo toga govori djeci sa ili bez invaliditeta diljem svijeta", presretna je Rebecca.

Figurica je dio novog seta pod nazivom "Zabava u parku" koji će se prodavati po cijeni od 43 dolara od srpnja ove godine. U njemu se nalazi 15 figurica, među kojima su osim one u invalidskim kolicima i figurice četiri djeteta, bebe, mame koja kosi travu i tate koji gura dječja kolica.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara