Nakon tvrdnji da su bili u vezi, Moby se ispričao Natalie Portman

Nakon tvrdnji da su bili u vezi, Moby se ispričao Natalie Portman
Foto: Instagram

AMERIČKI glazbenik Moby ispričao se glumici Natalie Portman nakon prepirke zbog njegove izjave da su njih dvoje prije 20 godina bili u vezi, piše BBC.

DJ i producent je na Instagramu napisao da su brojne kritike iznesene na račun njegove autobiografije, objavljene pod nazivom "Then It Fell Apart", zapravo točne. 

Dodao je kako smatra da se prema Natalie, kada su se upoznali, trebao ponašati puno odgovornije i uz više poštovanja.

Glumica je ranije tijekom tjedna opovrgnula glazbenikove tvrdnje po kojima su se ona i Moby viđali te je njegovo ponašanje nazvala "neprikladnim".

"Ja sam bio ćelavi pijanac, a Natalie Portman prelijepa filmska zvijezda. No bila je u mojoj garderobi i ondje je sa mnom koketirala", napisao je Mobi opisujući susret iz 2001. godine kada ga je Portman navodno pozvala na spoj nakon nastupa. Kazao je i da su bili u kratkoj romantičnoj vezi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

As some time has passed I've realized that many of the criticisms leveled at me regarding my inclusion of Natalie in Then It Fell Apart are very valid. I also fully recognize that it was truly inconsiderate of me to not let her know about her inclusion in the book beforehand, and equally inconsiderate for me to not fully respect her reaction. I have a lot of admiration for Natalie, for her intelligence, creativity, and animal rights activism, and I hate that I might have caused her and her family distress. I tried to treat everyone I included in Then It Fell Apart with dignity and respect, but nonetheless it was truly inconsiderate for me to not let them know before the book was released. So for that I apologize, to Natalie, as well as the other people I wrote about in Then It Fell Apart without telling them beforehand. Also I accept that given the dynamic of our almost 14 year age difference I absolutely should've acted more responsibly and respectfully when Natalie and I first met almost 20 years ago. Moby

A post shared by moby xⓋx (@moby) on

No glumica je na to odgovorila da je opis njihova odnosa netočan te Mobyja nazvala "jezivom osobom" koja je prešla sve granice.

"Baš me iznenadilo kad sam čula da je naše kratko poznanstvo opisao kao 'hodanje'. Naime, ja se sjećam puno starijeg muškarca koji se prema meni ponašao jezivo, a ja sam tada tek bila završila srednju školu", rekla je Portman u intervjuu za Harper's Bazaar.

"Rekao je i da sam tada imala 20 godina, a to je definitivno netočno. Bila sam tinejdžerica, tek sam bila napunila 18. Uznemirujuće je to što je ovu priču iskoristio da bi mu se knjiga bolje prodavala."

Glumica je jedna od glavnih pripadnica pokreta angažiranog protiv spolnog uznemiravanja koji djeluje pod nazivom "Time's Up". Kazala je i da Mobyjeva knjiga sadrži nekoliko "činjeničnih pogrešaka i izmišljotina".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I certainly haven't enjoyed this last week, but it's reminded me of a couple of things. 1-our sense of self and well-being really shouldn't come from the opinions of strangers. personally I think I'd become too reliant on external validation, especially in the form of social media. trust me, that has ended.. and: 2-my problems are tiny and insignificant, especially in a world where over 100 billion animals are killed by and for humans every year, and where we're facing largely unprecedented environmental destruction and degradation. for a long time my primary goal has been to be a better, and more effective, activist. who knows, maybe the insanity of this last week will somehow help me to do that. it certainly does seem that for me(or any of us) to obsess over social media when the world is truly falling apart is an un-ethical waste of time. -moby p.s-a reminder; none of our concerns will matter if the climate keeps rising, the rainforest keeps disappearing, and species continue to go extinct. social media won't sustain us in a world that doesn't support human life.

A post shared by moby xⓋx (@moby) on

Moby je u subotu na Instagramu napisao da je nakon nekoliko dana shvatio kako su brojne kritike koje su mu upućene bile točne.

Priznao je da je bilo "uistinu bezobzirno" što Natalie Portman i ostale osobe koje se u knjizi spominju, nije unaprijed obavijestio da je pisao o njima u svojim memoarima.

"Vodeći računa o gotovo četrnaestogodišnjoj razlici u godinama između mene i Natalie, priznajem da sam trebao postupiti odgovornije i s više poštovanja kad smo se ona i ja upoznali prije gotovo 20 godina", napisao je američki glazbenik.

Ovo nije prvi put da Moby govori o navodnoj vezi s Portman. Za časopis "Spin" 2008. je izjavio da su bili u "kratkoj vezi", zbog čega je postao meta ljutitih obožavatelja "Ratova zvijezda".

"Ne možeš 'hodati' s majkom Lukea Skywalkera a da te ne mrze iz dna duše", rekao je tada aludirajući na ulogu koju je Portman tumačila u serijalu o "Ratovima zvijezda". 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara