Naomi Campbell za svoju agresivnost krivi terorističke napade 11. rujna

Naomi Campbell za svoju agresivnost krivi terorističke napade 11. rujna

NAOMI CAMPBELL još se jednom osvrnula na incident kojega je u travnju ove godine prouzrokovala u londonskoj zračnoj luci Heathrow kada je na tek otvorenom terminalu broj 5 zbog zametnute putne torbe brutalno vrijeđala i pljuvala policajca u lice te vrištala na osoblje zračne luke. Manekenka je uhićena i s lisičinama odvedena u pritvor policijske postaje koja se nalazila u sklopu aerodroma, a puštena je uz jamčevinu. Nakon incidenta doživotno joj je zabranjeno korištenje usluga aviokompanije British Airways.

Brojni svjedoci incidenta na londonskom Heathrowu tvrde kako je manekenka prisutne vrijeđala na rasnoj osnovi. Policajci, naime, kažu kako ih je nazivala "bijelim smećem", "jebenim bijelim majmunima" i nizom drugih uvredljivih imena, što nije svojstveno manekenki koja se od početka karijere bori za jednakost rasa u modnom svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Naomi je šest mjeseci nakon incidenta u medije izašla s objašnjenjem svog ponašanja, a za cijelu situaciju krivi teroristički napad na Twin Towerse 11. rujna 2001. godine. "Nakon 11. rujna više ništa ne možeš reći u avionu. S British Airwaysom letim od svog djetinjstva, a stjuardese vam mogu potvrditi da nikada nisam imala problema s njima. Ukrcala bih se na avion i zaspala ispod pokrivača", rekla je manekenka koja je odlučila bojkotirati tu aviokompaniju. 

Ona je zbog divljačkog ponašanja uhićena, optužena za napad po nekoliko točaka, dobila kaznu od dvjesto sati dobrotvornog rada i osigurala si negativan publicitet. "Nikada više ne namjeravam koristiti njihove usluge, ali nije sve izgubljeno. Svoju sam prtljagu naposljetku dobila natrag i sve je ispalo kako treba", zaključila je Naomi.

K.H.
Foto: Guliver/Getty

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara