"Napao me u mraku": Žene ispričale što im tipovi rade svakodnevno i odvratno je

"Napao me u mraku": Žene ispričale što im tipovi rade svakodnevno i odvratno je
Screenshot: YouTube/Twitter

IAKO SE u posljednje vrijeme, pogotovo zahvaljujući #metoo pokretu, sve više počelo pričati o neugodnostima, zlostavljanju i napadima koje mnoge žene doživljavaju na svakodnevnoj bazi, o toj se temi i dalje ne priča dovoljno.

Na Twitteru je zato jedna korisnica odlučila pozvati sve žene koje su nešto takvo doživjele da se jave i ispričaju svoju priču kako bi pokazala da se to događa češće nego što se misli. 

Iskustva i priče tviterašica otvorit će vam oči kao ništa dosad...

"Silovana sam i pretučena pod prijetnjom nožem. Dirali su me bez dozvole. Silovana sam tijekom spoja. Tukao me partner, više od jednom. Seksualno me maltretirao kolega..."

"Puno puta mi se to dogodilo. Jednom sam zamolila zaštitara da me otprati do parkirališta jer je bilo skoro 3 ujutro. Napao me kad smo došli do jednog mračnog mjesta. Srećom sam uspjela pobjeći kad je naišlo drugo vozilo."

"Do 20. godine sam već odlučila da nikad neću biti sama s nekim muškarcem za kojeg već nisam odlučila da želim seks s njim jer oni to doživljavaju kao pristanak."

"Kolega na poslu me uznemiravao svakodnevno, ali nisam ništa govorila jer me barem nije silovao."

"Silovana sam kad sam imala 16. Moja prijateljica je tog vikenda bila na drugom mjestu i također je silovana. Uvijek sam mislila da je njeno gore jer je povrijeđena, a ja sam samo dopustila da se to dogodi. Mislila sam da je to moja krivica. Samo mi je zaprijetio da će povrijediti moju prijateljicu ako to ne napravim, nije koristio fizičku prisilu..."

"Moj suprug se smije što se zaključavam dok ga čekam u automobilu ili što pazim dok danju hodam prema autu ili što uvijek pazim da su mi ključevi u rukama prije nego što dođem do zgrade. Oni nemaju pojma."

"Mislila sam da će prestati kad sam ostala trudna. No, naučila sam da ima pervertita koji se pale na trudnice."

"I mene je to iznenadilo. Kad sam rekla tipu da sam trudna i da me ostavi na miru, rekao je: 'Nema veze, svejedno si dobra.'"

"Ja imam skoro 60 godina i nekidan mi je tip s motora dobacivao seksualne komentare. To mi se događa od 10. godine, u 50 godina se dogodilo stotine puta. Još mi mnogo toga moramo naučiti."

"S 13 godina smo prolazile kraj kombija u kojem je tip masturbirao dok nas je gledao. Ni ja ni prijateljica to dugo nismo htjele reći roditeljima jer smo se bojale da ćemo upasti u nevolju. Nitko me nikad nije pitao zašto sam se bojala da ću JA upasti u nevolju, ali svi su bili razočarani MOJIM ponašanjem."

"Prvi put mi se dogodilo sa 7 godina, a mama mi je rekla da me vjerojatno samo škakljao. Nakon toga nikom nisam govorila o takvim stvarima do 30. godine. I još mnogo toga nisam ispričala."

"Tip me uhvatio za dojku dok sam bila s djecom u trgovini. Nekoliko puta mjesečno doživim neugodne poglede ili dobacivanja. Sad kad imam skoro 40 godina, malo se smanjilo."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara