Napeta priča koju nećete zaboraviti: Moćan triler o vrhunskoj i opasnoj lažljivici

Napeta priča koju nećete zaboraviti: Moćan triler o vrhunskoj i opasnoj lažljivici
Foto: Press, 123RF

ŠTO SE tiče psiholoških trilera, laži su jedan od neizbježnih elemenata. 

Majka i kći, Patty i Rose Gold Watts, osamnaest su godina provele u bolnicama, noseći se s raznim dijagnozama – ili, bolje rečeno, nedostatkom dijagnoza – i strepeći za život Rose Gold. Dok je Patty razbijala glavu pitajući se što nije u redu s njezinom kćeri, Rose Gold je povraćala sve što bi pojela, bila prikopčana na cjevčicu za hranjenje, gledala kako je vode na operacije te naposljetku postajala preslaba da uopće hoda… No ispostavilo se da je Patty tek izvanredno dobra lažljivica.

Poslije pet godina provedenih u zatvoru, Patty je naposljetku slobodna i jedino što želi je ostaviti prošlost daleko iza sebe, jednom zauvijek pomiriti se s kćeri koja je svjedočila protiv nje i brinuti se za novorođenog unuka. Kad Rose Gold pristane da se Patty useli s njom u kuću koju je upravo kupila, čini se da je njihov odnos konačno na putu da se popravi. Jer Rose Gold je tako dugo čekala da joj se majka vrati. No je li Rose Gold i dalje ona podložna djevojčica kakva je nekoć bila, kojoj majčine riječi neprestano odzvanjaju glavom? A je li Patty još onako nepokolebivo odlučna izravnati račune s kćeri?

Oporavak Rose Gold nevjerojatno je napeta priča o opsesijama, o pomirenjima i osvetama.

Psihološki je to dvoboj ličnosti koje pod površinom ljubavi skrivaju mračne zakutke o kakvima se rijetko pripovijeda. Nije to priča koju je lako čitati i probaviti; štoviše, većinu je vremena jednako teška kao i osebujne junakinje koje nam predstavlja, sa živim opisima scena i situacija koje bi čitatelje itekako mogle zaprepastiti, možda čak i natjerati da odvrate pogled – no pisana je s takvom lakoćom da bez obzira na sve zadržava čitateljsku pozornost. Dvostruka narativna struktura koju je Stephanie Wrobel istkala, a u kojoj se isprepliću perspektive majke i kćeri, već poslije prvih nekoliko poglavlja postaje intrigantno štivo koje se kompulzivno čita te će vas zasigurno natjerati da okrećete stranice dugo u noć.

Američka spisateljica Stephanie Wrobel odrasla je u Chicagu i magistrirala kreativno pisanje na Emerson Collegeu te je radila u raznim marketinškim agencijama. Posljednje tri godine s mužem i psom živi u Ujedinjenom Kraljevstvu. Oporavak Rose Gold njezin je prvi roman, a promatrajući dojmove čitatelja i kritičara diljem svijeta, vjerujemo ne i posljednji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara