Napravio "sendvič od Zemlje" sa strancem sa suprotne strane svijeta i postao hit

Napravio "sendvič od Zemlje" sa strancem sa suprotne strane svijeta i postao hit
Foto: Reddit

STUDENT sa sveučilišta u Aucklandu napravio je "sendvič od Zemlje" sa strancem u Španjolskoj nakon duge potrage za nekim tko će mu pomoći u tome.

Etienne Naude (19) stavio je krišku bijelog kruha na tlo na plaži Bucklands u Aucklandu, a isto to napravio je dobrovoljac kojeg je pronašao na Redditu na jugu Španjolske. Njih dvojica - potpuni stranci - imali su 12.724 km Zemlje između sebe stvarajući "zemljani sendvič".

"Nevjerojatno je da smo uspjeli surađivati i napraviti tako nešto na potpuno suprotnim stranama svijeta", rekao je Naude za RNZ.

We made an earth sandwich! (bread on exact opposite points of the globe, facing the same way at the same time and the same kind of bread) from r/newzealand

Uz pomoć zemljopisne dužine i širine te Google Mapsa, par se pozicionirao na suprotne strane svijeta, a njihov podvig postao je hit na internetu.

Naude je izjavio kako mu je to bio plan već neko vrijeme, no nije uspijevao pronaći nekoga na suprotnoj strani svijeta tko bi mu pomogao. "Bilo je to dosta teško organizirati s obzirom na 12 sati razlike", kazao je Naude. "Morali smo dogovoriti i puno drugih stvari, poput vrste kruha, točnog vremena i točne lokacije."

Naude je prvo pokušao pronaći dobrovoljca na jugu Španjolske uz pomoć prijatelja i obiteljskih kontakata, no nije uspijevao pa se oglasio sa svojom idejom na Redditu. Taj student informatike morao je hodati nekoliko stotina metara da postavi svoju krišku kruha, dok je njegov kolega iz Španjolske morao putovati 11 kilometara.

"Ovo je jedna od 'najgikovskijih' stvari koje sam ikad vidio. Jako simpatično", samo je jedna od reakcija na Redditu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara