Napunio posudu za mačku hranom pa se šokirao kad je vidio tko ju je ispraznio

Napunio posudu za mačku hranom pa se šokirao kad je vidio tko ju je ispraznio
Screenshot: Rumble

OBITELJ iz prigradskog naselja uplašila se za život nakon što su u kuhinji pronašli ogromnog gladnog guštera - koji je mirno jeo hranu njihove mačke.

Kad je otac dvoje djece Lewis Khan prije desetak dana napunio posudu za hranu obiteljske mačke, nije očekivao da će je pojesti ogromni dvometarski gušter koji se ušuljao u njihov dom u predgrađu Sydneyja.

54-godišnji PR menadžer kaže kako nije imao pojma što se događa kad su ga njegova djeca Elliot (14) i Maia (11) u šoku zvala u kuhinju - pa je bio prestravljen kad se našao licem u lice s ogromnim gmazom.

Lewis sad vjeruje da ih je gušter posjetio više puta, s obzirom na to da je mačkina posuda uvijek prazna, ali i zato što im se gušter činio "neobično udomaćen" kod njih - nije se uopće bojao, već je samo mirno jeo.

"Vidjeli smo klokane, valabije i oposume, ali nikad nešto ovako veliko", kaže Lewis te dodaje kako je istovremeno bio šokiran, uzbuđen i prestrašen prizorom koji je zatekao u kuhinji.

"Nikad nisam vidio tolikog guštera izvan zoološkog vrta, bilo je strašno i činilo se kao nešto iz Jurskog parka."

Prema informacijama iz muzeja u Queenslandu, goanne su jedni od najvećih guštera na svijetu i relativno su blisko povezani s komodskim varanima. Iako obično nisu agresivni prema ljudima, bilo je slučajeva napada, no ovaj put to se nije dogodilo.

Gušter je naposljetku sam odšetao, nakon male pomoći metle kojom su ga otjerali, a od incidenta, obitelj zatvara vrata. "To se može dogoditi samo u Australiji. Ništa me više neće iznenaditi", zaključio je Khan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara