Nastala gužva: Zagrepčani nisu mogli vjerovati što ih je dočekalo na Dolcu

Nastala gužva: Zagrepčani nisu mogli vjerovati što ih je dočekalo na Dolcu
Foto: Press

ZAGREBAČKI solisti u subotu ujutro na tržnici Dolac održali su drugu godinu zaredom besplatan mini koncert za građane povodom godišnjice prvog nastupa u Zagrebu. Kultni ansambl koji je osamdesetih imao najprodavaniju ploču klasične glazbe na svijetu koncert na Dolcu prvi put održao je 2019., na svoju 65. godišnjicu.

"Svirali smo u najvećim svjetskim dvoranama, kraljevima, diplomatskoj i svakakvoj eliti, ali smo unatoč iskustvu svi s nestrpljenjem čekali ovaj koncert pred sugrađanima. Prvi puta je bilo posebno, a danas je došlo još više ljudi koji su nas okružili nevjerojatnom energijom i zato želimo da ovo postane tradicija", kazao je violinist i predsjednik Upravnog vijeća ansambla Krunoslav Marić te pozvao na koncerte ansambla u Hrvatskom glazbenom zavodu te izložbu Zagrebački solisti koju se do 8. ožujka može pogledati u Muzeju grada Zagreba.

 

Publika na Dolcu uživala je u najavljenim skladbama Mozarta i Papandopula te Gardelovom Tangu iz filma Miris žene.  

Zagrebački solisti svoj sljedeći nastup imaju u Berlinu, gdje obilježavaju hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije. Sljedeći nastup u Zagrebu u okviru koncertne sezone imaju u Muzeju za umjetnost i obrt 25. siječnja te 23. veljače u Hrvatskom glazbenom zavodu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara