Natalie Portman odbila otići u Izrael, u kojem je rođena

Natalie Portman odbila otići u Izrael, u kojem je rođena

Screenshot: YouTube

IZRAELSKO-američka glumica Natalie Portman odbila je doći na svečanost u Izraelu na kojoj je trebala primiti prestižnu nagradu zbog "uznemirujućih" događaja u zemlji, izjavili su organizatori dodajući da je dodjela nagrade otkazana.

Zadnjih tjedana međunarodna zajednica je kritizirala Izrael zbog korištenja smrtonosne sile u sukobima s Palestincima uzduž granice s Gazom. Trideset i jedan Palestinac je ubijen, a stotine su ranjene. Izrael navodi da radi ono što mora kako bi obranio svoju granicu.

>>>Slavna glumica o životu u Parizu: Jako sam nervozna što sam židovka u tom gradu<<<

Zaklada koja dodjeljuje nagradu Genesis objavila je na svojoj internetskoj stranici kako ih je glumičin zastupnik obavijestio da su je nedavni događaji u Izraelu "izuzetno uznemirili" te da Portman, ovogodišnja dobitnica priznanja, koja je u toj zemlji i rođena, neće doći na svečanost dodjele u lipnju u Izraelu.

Zaklada je izrazila bojazan da će odluka Natalie Portman "dovesti do toga da se naša filantropska inicijativa ispolitizira".

Nagrada Genesis dodjeljuje se kao priznanje onima "koji služe kao inspiracija drugima svojim izvanrednim profesionalnim dostignućima uz posvećenost židovskoj zajednici i židovskim vrijednostima".  

>>>Natalie Portman: Holokaust nije ništa tragičniji od ostalih genocida<<<

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara