Ne morate skupljati naljepnice za 2000 kuna: Zdravoljupca možete kupiti za 19 kn

Ne morate skupljati naljepnice za 2000 kuna: Zdravoljupca možete kupiti za 19 kn
Screenshot: Konzum/AliExpress/eBay/Wish

DJECA diljem Hrvatske poludjela su za Zdravoljupcima, plišanim igračkama u obliku povrća koje možete nabaviti u posljednjoj Konzumovoj akciji, ali roditelje bi mogla zateći cijena koja će ih dočekati za jednog od veselih povrtnih junaka. Iako vam na Konzumovom letku u oči brzo upada povoljna cijena od samo 10 kuna, kad pročitate uvjete ispada da će vas plišanac izaći puno više od toga. 

Ako su simpatični plišanci poput Brokule Branka i Patlidžana Patrika očarale i vaše mališane, vjerojatno već znate da ih možete kupiti uz skupljanje Konzumovih naljepnica. Za svakih potrošenih 50 kuna u Konzumu dobit ćete naljepnicu, a kad ih skupite 40 uz doplatu od 10 kuna možete dobiti svog Zdravoljupca. Za one malo nestrpljivije postoji varijanta s 20 naljepnica i doplatu od 50 kuna, a možete ih kupiti i po redovnoj cijeni od nemalih 115 kuna. 

Želite li skupiti 40 naljepnica i svom klincu priuštiti omiljenog Zdravoljupca to će vas koštati čak 2000 kuna pa se roditelji pokušavaju domisliti kako to izvesti a da ne ostanu bez prebijene pare. Društvenim mrežama se tako nedavno počela širiti zanimljiva objava koja ljudima poručuje da "prestanu biti blesavi" jer se omiljene igračke mogu nabaviti putem popularnih internetskih šoping stranica poput eBaya, Wisha ili AliExpressa po mnogo manjoj cijeni. 

 

Zdravoljupci nisu novost na svjetskom tržištu. Radi se o kampanji tvrtke TCC pod nazivom Goodness Gang koja je prije hrvatskih klinaca zaluđivala klince ostalih zemalja poput Španjolske, Italije i Irske. Primjerice u Italiji su se pojavili već prije šest godina. Zahvaljujući tome, plišance možete nabaviti po znatno nižoj cijeni ako ih kupujete putem interneta. 

Na stranici AliExpressa tako Zdravoljupce možete kupiti po cijeni od 19 do 50 kuna. Dostava u Hrvatsku je besplatna, a da igračka stigne do vas morat ćete pričekati između 16 i 28 dana. 

Jagoda Jana tamo će vas primjerice koštati 6,35 dolara, odnosno 40 kuna. 

Na eBayu ih možete pronaći po raznolikim cijenama pa je dobro usporediti cijenu proizvoda, ali i naplatu poštarine, te obratiti pozornost radi li se o novoj ili rabljenoj igrački. 

Rabljene plišance tako možete kupiti po cijeni od 24 kune, čemu morate pridodati troškove slanja igračke od dvije i pol kune. 

Novi Brokula Branko ili neka druga igračka iz serije koštat će vas 50 kuna bez plaćanja poštarine, no morat ćete se oboružati strpljenjem jer se igračka šalje iz Kine, a čekati je možete i dulje od mjesec dana. 

Na Wishu je ove igračke moguće naručiti po cijeni od 68 kuna, u što je uključena i poštarina. 


Kontaktirali smo Konzum kako bismo čuli i njihov komentar, no do trenutka objave ovog teksta nisu se oglasili. 

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara