Nećete vjerovati od čega su napravljene nove Polo majice

Nećete vjerovati od čega su napravljene nove Polo majice
Screenshot: YouTube

RALPH LAUREN je u četvrtak predstavio svoju legendarnu Polo majicu izrađenu u cijelosti od recikliranih plastičnih boca i pobojanu procesom koji ne koristi vodu.

David Lauren, najmlađi sin osnivača tvrtke i njen CIO (chief innovation officer), za Associated Press rekao je da je nova majica "dio šire strategije svježih ekoloških ciljeva tijekom proizvodnog procesa".

Lauren je rekao kako svakoga dana slušamo što se sve događa zbog globalnog zagrijavanja te je istaknuo kako njihovi zaposlenici i klijenti osjećaju da je vrijeme za napraviti razliku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

One iconic shirt, 12 bottles recycled. #TheEarthPolo. Designed with Mother Nature in mind. . Introducing the first-ever Polo shirt crafted from recycled plastic bottles—about 12 per shirt. Part of our commitment to prevent 170 million bottles from reaching the world’s landfills and oceans by 2025. . “Much more than a shirt, the Earth Polo is a testament to our ongoing commitment to innovation and being a force for progress in the world. We recognize that our products inevitably have an impact on our environment, and we know we have a responsibility to minimize that impact.” — @DavidLauren, Chief Innovation Officer . Visit bio link or RalphLauren.com/EarthPolo to learn more about the latest chapter in our ongoing commitment to sustainability.

A post shared by Polo Ralph Lauren (@poloralphlauren) on

Polo nije prva takva majica. Neki manji brendovi diljem svijeta već koriste reciklirane materijale. U najavi Earth Pola, Ralph Lauren se obvezao ukloniti najmanje 170 milijuna boca s odlagališta i oceana do 2025. godine. Majice se proizvode u Tajvanu, gdje se skupljaju boce. Za svaku se prosječno koristi 12 boca.

 

Earth Polo majice puštene su u prodaju u četvrtak, nekoliko dana uoči Dana planeta Zemlje, koji se obilježava 22. travnja. U prodaju su majice i za muškarce i za žene, a može se birati između nekoliko boja; zelene, bijele, mornarske i svijetlo plave. Nisu skuplje od drugih Polo majica.

Šire pitanje biorazgradivosti takvih vlakana ostaje otvoreno. Za Polo Earth, Lauren kaže da je priča o recikliranju i ponovnoj upotrebi. "U svijetu ima toliko toga što nije dobro za okoliš. Koji god materijali možemo pretvoriti u niti, počet ćemo tražiti druge mogućnosti", rekao je Lauren. "Upravo sada pokušavamo osigurati da ono što proizvodimo bude što bolje za okoliš ili da barem pomaže u rješavanju još jednog problema. Stvaramo li novi problem? Mislim da stvaramo rješenja, ili ih barem pokušavamo pronaći."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara