"Nemojte očekivati da će veliki koncerti i festivali početi prije 2022. godine"

"Nemojte očekivati da će veliki koncerti i festivali početi prije 2022. godine"
Foto: 123RF

MARC GEIGER, koji je do nedavno bio na čelu William Morris Endeavor glazbenog odjela i koji je također jedan od osnivača Lollapalooza festivala, gostovao je na The Bob Lefsetz podcastu gdje je otkrio što misli kada bi se veliki koncerti i festivali ponovno mogli početi održavati s obzirom na stanje s koronavirusom.

"Rekao bih da se to neće dogoditi prije kraja 2021. godine, možda čak i tek 2022.", priznao je i dodao da postoji barem 20 razloga za tako dugo odgađanje.

"Toliko dugo treba proći vremena da se germofobična ekonomija zamijeni klaustrofobičnom", rekao je glazbeni ekspert.

Dodao je da je klaustrofobična ekonomija ona u kojoj se ljudi zasite života u kući i zažele izlaziti na večere, festivale i jednostavno zažele ponovno imati život kao prije.

"Znam da je ovo stanje sada frustrirajuće i ekonomski destruktivno. Ali ovo je veće od nas i ako proučite povijest, slične stvari događale su se i prije i bile normalne za tadašnje društvo", objasnio je.

Na pitanje jesu li drive-in koncerti budućnost ili trik, Geiger je spremno odgovorio da su ovo drugo.

"Radi se o tome da nema toliko mjesta da stanu svi automobili, a cijene su visoke, pogotovo kada koncert slušaš iz auta. Doživljaj nije isti i zvuk je lošiji", objasnio je.

S voditeljem podcasta popričao je i o financijama.

"Ne postoji dobro osiguranje za koronavirus. Velike tvrtke se možda mogu osigurati samostalno, ali svi ostali moraju čekati da se stanje popravi i da sponzori ponovno budu spremni financirati ih", zaključio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara