Neno Ninčević izgubio Splitski festival, tuži Keruma zbog "Splite ja te volim"

GRAD SPLIT danas je odlučio povjeriti Splitski festival Tomislavu Mrduljašu. Bit će to njegov povratak na Prokurative nakon dvije godine pauze.

Novih pedeset godina Splitskog festivala

"Ništa još nisam službeno dobio. Čuo sam za odluku iz kuloara. U svakom slučaju napravit ću super festival, bit će to veliki početak novih pedeset godina Splitskog festivala. Organizirat ćemo minimalno tri dana festivala, složen je nekakav koncept, bit će na tragu tradicije koja je održavala ovaj festival, kombinacija modernog i Dalmacije. Na Prokurative će doći najpoznatija imena hrvatske scene", kazao nam je Mrduljaš. 

Za organizaciju se javio i Neno Ninčević, koji je Splitski festival vodio posljednje dvije godine. Nije prošao. U Gradu su izbor objasnili tvrdnjom da je Mrduljaševa Dalmacija koncert ponudila spoj tradicionalnih i suvremenih glazbenih trendova te kao takva predstavlja dobar temelj za kvalitetan nastavak tradicije Splitskog festivala.

"Nije ovo mali dućan s bananama, nego Grad Split"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čuli smo se i sa Nenom Ninčevićem. "Ta stvar je daleko od riješene. Da sam se ja tako lako predavao Splitski festival bi danas izgledao kao provincijalna zabava sa pedeset ljudi u publici, koji bi zijevali od dosade. Upravo u takvom stanju sam preuzeo Splitski festival od bivšeg i, igrom slučaja, sadašnjeg koncesionara. Međutim, ovo je Grad Split, a ne mali dućan sa bananama. Natječaj mora biti u skladu sa Zakonom o javnoj nabavi i ja ću upotrijebiti sva pravna sredstva koja mi stoje na raspolaganju da ga srušim po više osnova", bio je vrlo izravan Ninčević.

Tvrdi da je gradsko povjerenstvo koje je odlučivalo o koncesionaru festivala nekompetentno, jer nijedan od sedam članova nije glazbene struke.

Imao je još jednu važnu informaciju da podijeli s nama. "Tužit ću Keruma zbog neovlaštene uporabe autorskog djela. Riječ je o pjesmi "Splite, ja te volim", koju sam skladao za njegovu izbornu kampanju. Tekst je apliciran na raznorazne predmete, bez moje autorske dozvole, odnosno, naknade. Ja kad uđem u Kerumov dućan, uredno platim što sam uzeo. Međutim, on je moju blagajnu zaobišao. Čekao sam dvije godine, mislim da je bilo dovoljno", kazao nam je Ninčević.

Tužbu predaje ovih dana, čim je odvjetnici dovrše. Nije nam htio otkriti na koliko će iznos tužiti Keruma.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara