N.E.R.D. i The Bellrays na glavnoj pozornici ovogodišnjeg Exit festivala

AMERIČKA POP zvijezda Pharrell Williams zajedno sa svojom grupom N.E.R.D nastupit će na glavnoj pozornici ovogodišnjeg Exit festivala u četvrtak, 10. srpnja. Iste večeri, na glavnoj pozornici će nastupiti i kalifornijski punk-rock i soul sastav The Bellrays. N.E.R.D. (No One Ever Really Dies) je alternativni rock i hip-hop trio koji čine Pharrell Williams, Chad Hugo i Shay Haley. Poznati kao vrhunski producentski duet, Pharell i Chad upoznali su se još u osnovnoj školi, a bend The Neptunes su osnovali u srednjoj školi 1990. godine zajedno sa Haleyem i Mike Etheridgeom. Ubrzo njihov talent otkriva Teddy Riley, kultni producent na hip-hop i r'n'b sceni i lider grupe Blackstreet čiji su prvi album 1994. godine producirali upravo Pharell i Chad pod imenom The Neptunes.

Nakon uspjeha ovog albuma, duo radi produkciju za imena kao što su Noreaga, Kelis, Ol' Dirty Bastard, Jay Z, P. Diddy, Busta Rhymes, Usher, Justin Timberlake i Snoop Dogg. Na prvo mesto Billbord liste singlova dolaze 2001. godine sa "I'm A Slave 4 U", singlom produciranim za Britney Spears, a sljedeće godine ponavljaju uspjeh sa "Hot In Here", Nellyjevim singlom. 2004. godine osvajaju dvije Grammy nagrade kao najbolji producenti godine, te za rad na albumu "Justified" Justina Timberlakea. Trio N.E.R.D. osnivaju 2001. godine kada izdaju album "In Search Of..." kojeg prate uspješni singlovi "Lapdance" i "Rock Star". Drugi album "Fly or Die" izdaju 2003. godine i dolaze na visoke pozicije svjetskih top lista, a singl "She Wants To Move" postaje jedan od zaštitnih znakova modernog pop zvuka. Pharrell je izdao solo album "In My Mind" 2006. godine, na kojem gostuju Gwen Stefani, Snoop Dogg, Kanye West i Jay Z. Na posljednjem albumu benda The Hives, Pharrell je producirao dvije pjesme, "T.H.E.H.I.V.E.S" i "Well All Right!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak novom materijalu grupe N.E.R.D. rezultirao je novim, trećim po redu albumom "Seeing Sounds" čiji je izlazak najavljen za 10. lipnja ove godine, a albumu prethodi singl "Everybody Nose". Pored brojnih hitova grupe N.E.R.D i Pharella Williamsa, producentski duo The Neptunes se smatraju jednim od tvoraca suvremenog pop i hip-hop zvuka uz Timbalanda i Dr. Drea. "The Neptunes je to što jesmo, a N.E.R.D. je ono što radimo. To je naš život", rekao je Pharell jednom prilikom objašnjavajući istovremeno postojanje dva imena pod kojima rade. Pharella, Chada i Shaya na sceni uvijek prati nekoliko dodatnih glazbenika i pratećih vokala, dajući tako njihovom nastupu puni koncertni doživljaj. N.E.R.D. su trenutno na svjetskoj turneji sa Kanye Westom, a ove godine će nastupati i sa imenima kao što su Jay Z, Linkin Park i Rihanna, ali i sa M.I.A, Nightwish i The Bellrays na glavnoj pozornici ovogodišnjeg Exit festivala.

The Bellrays su punk-rock kvartet iz Kalifornije kojeg predvodi soul pjevačica Lisa Kekaula, poznata po suradnji sa grupom Basement Jaxx na hit singlu "Good Luck". Postoje još od 1990. godine, a iza sebe imaju osam albuma, od kojih je posljednji "Hard, Sweet and Sticky" objavljen u travnju ove godine. Lisa je ostala poznata i po tome što je 2004. i 2005. godine bila na turneji s preostalim članovima kultnog detroitskog rock benda MC5. The Bellrays svoj zvuk dosta baziraju upravo na temeljima detroitske blues-rock scene, a nastup ovog kvarteta i upečatljivi vokal Lise Kekaule publiku će dočekati na otvaranju ovogodišnjeg Exit festivala.

K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara