Gaming

Netflix otkrio nove planove za Stranger Things mjesec dana prije nove sezone

Netflix otkrio nove planove za Stranger Things mjesec dana prije nove sezone
Foto: EPA-EFE

NETFLIX je sudjelovao na E3 konferenciji koja se ovih dana održava u Los Angeles Convention Centeru. Predstavili su planove ulaska u industriju videoigara s tvrtkom Next Games, s kojom će raditi na razvoju treće mobilne igre njihove popularne serije Stranger Things. 

>PlayStation 2 je najprodavanija igraća konzola, iznenadit će vas koja je druga

Već neko vrijeme u Netflixu razmatraju mogućnosti širenja u gaming. Početkom godine iz kompanije su izjavili da im je najveća konkurencija Fortnite, a ne drugi streaming servisi poput HBO-a i Hulua. Potpuno su u pravu. Ne zato što Fortnite ima više registriranih igrača nego Netflix korisnika, već zato što korisnici više slobodnog vremena provode pred popularnom igrom nego pred streaming servisom, a upravo to u Netflixu smatraju najvažnijom metrikom današnjice. 

Tako će Netflix surađivati na novoj igri Stranger Things koja bi na tržište trebala stići tijekom 2020. Prije toga, Stranger Things 3: The Game izaći će 4. srpnja, kada počinje emitiranje treće sezone serije, dostupne samo na Netflixu. Međutim, nije to jedini iskorak Netflixa u gaming industriju. Nintendo je prezentirao svoju novu igru baziranu na filmu Dark Crystal iz 1982. koji će Netflix adaptirati u seriju pod nazivom Dark Crystal: Age of Resistance, koja s emitiranjem počinje u kolovozu. Zanimljivo, seriju će distribuirati Netflix, a na razvoju igre radi BonusXP koji je radio i na Stranger Things igrama. 

Direktor interaktivnih igara na Netflixu Chris Lee smatra da ima prostora za suradnju između filmske i gaming industrije, i to na obostrano zadovoljstvo, tako da bi ovakvih projekata moglo biti sve više.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara