New York nagradio svog novog heroja

Autrey je na stanici podzemne željeznice čekao vlak kad je vidio mladog Camerona Hollopetera, 19-godišnjeg studenta kako pada na tračnice. Hollopeteru je iznenada pozlilo zbog čega se našao točno pred jurećom lokomotivom njujorške podzemne željeznice.

Autrey je bez oklijevanja skočio za njim zgrabio ga i otkotrljao ih oboje do odvodnog kanala. Vagoni vlaka su tako prošli samo nekoliko centimetara iznad njih, no nasreću ni jedan nije ozlijeđen, prenosi Los Angeles Times.

Amerikanci su tako ponovo dobili heroja radničke klase, uzora u kojeg se američka djeca mogu ugledati. A za nagradu Autrey je dobio 10 000 dolara i putovanje u Disneyland od Donalda Trumpa.

Također, Autrey se susreo s gradonačelnikom New Yorka Michaelom Bloombergom koji ga je okrstio "harlemskim herojem" i dodijelio mu najveće priznanje koje grad New York dodjeljuje civilima za izuzetna postignuća. "Wesley Autrey je velik čovjek - čovjek koji nas sve čine ponosnima što smo njujorčani", rekao je Bloomberg.

Autrey je primio i 2.500 dolara od njujorške Filmske akademije koju Hollopeter pohađa, kako bi s tim novcem započeo štedionicu kojom će svojoj djeci omogućiti pohađanje fakulteta. Akademija mu je također poklonila i ulaznice za brodvejski mjuzikl "Kralj lavova", te backstage propusnicu za isti.

P. V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara