Nick Cave napisao scenarij za film "Gladijator 2": Maximusa zaposlio u Pentagonu

Nick Cave napisao scenarij za film "Gladijator 2": Maximusa zaposlio u Pentagonu

LEGENDARNI australski glazbenik, koji je već imao nekoliko pokušaja pisanja filmskih scenarija, ali puno uspješnijih, još je jednom, blago rečeno, ismijan. Naime, Nick Cave, kojeg je osobno glumac Russell Crowe zamolio da napiše i oblikuje neki smisleni scenarij za nastavak filma "Gladijator", doživio je veliki debakl.

Gladijator se zapošljava u Pentagonu?

Internetom kruži primjer toga scenarija za kojeg razni kritičari i obožavatelji prvog nastavka filma kažu da je "čisti primjer pretjerivanja". Crowe je došao na ideju kako bi Nick bio idealna osoba za taj posao, smišljanje suvisle priče o glavnom liku, gladijatoru Maximusu koji umire nakon surove borbe u Areni. Nick Cave u svome scenariju za "Gladijatora 2" zamislio je da se Croweov lik reinkarnira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maximus se susretne s rimskim bogovima nakon čega dobije "drugu šansu" i priliku za vječnim životom, a njegove borbe sada se smještaju u doba Drugog svjetskog rata i Vijetnama, a navodno njegov zadnji posao smješten je u današnje vrijeme. I to ni manje ni više nego bivši gladijator biva zaposlen u Pentagonu. Međutim, redatelj filma Ridley Scott samo se zahvalio Nicku na pokušaju, i odlučio ga odbiti.

S.C.
Foto: JLP, Imdb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara