Nina u Sarajevu: Kad me neće Hrvatska, vi me pošaljite na Eurosong!

Nina u Sarajevu: Kad me neće Hrvatska, vi me pošaljite na Eurosong!

ZAGREBAČKA pjevačica održala je u četvrtak navečer promociju svog albuma "07" u prestižnom sarajevskom Klubu M. Ovom prigodom sa sobom nije povela big band orkestar, koji ju je pratio na nedavnoj zagrebačkoj promociji, nego skraćenu verziju prateće grupe. Nina u glavnome gradu BiH uživa veliku popularnost, što se vidjelo i po prisustvu novinara iz svih bitnijih medija.

Svoju sklonost be-ha publici pokazala je i time što je rekla kako joj je želja da je Bosna i Hercegovina jednom pošalje na Eurosong, kad se za to ne može izboriti u Hrvatskoj. Iako je koncert najavljen kao promotivni, dobro raspoložena Nina nije se zaustavila samo na nekoliko novih pjesama, nego je otpjevala i ponajbolje uspješnice iz svoga bogatog repertoara. U Sarajevu su jedino nedostajale njezine pjevačke kolege, koje su u širokom luku zaobišle Klub M.

Nina se, inače, spominje kao jedan od favorita nadolazećeg Hrvatskog radijskog festivala, na kojem će se predstaviti s romskom pjevačicom Ljiljanom Petrović Buttler i pjesmom "Kralj života mog". Duet je, priznaje pjevačica, ostvarenje njezinog dugogodišnjeg sna: "Kad se jednom čuje, njezin glas se ne zaboravlja! Ovu suradnju sam čekala godinama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Romska Cesaria Evora", kako je nazivaju, također ne štedi na riječima hvale kad je riječ o suradnji sa zagrebačkom pjevačicom. "Nina je jedna izvanredna osoba i velika mi je čast sudjelovati na njenom albumu. Mislim da je kompletan izvođač s izvanrednim pjesmama, pa nimalo ne sumnjam da će naša pjesma biti na nivou", kaže Ljiljana Petrović i dodaje kako joj je ovaj projekt, vjerovali ili ne, prvi duet u karijeri.

Osim Radijskog festivala, pred Ninom su brojni promotivni koncerti, kojih je, zahvaljujući odličnoj prođi novog albuma, puno više nego što ih je pjevačica očekivala. Nakon dva mjeseca, "07" se prodao u deset tisuća primjeraka, a kritičari mu predviđaju i brojne Porine, koji će biti dodijeljeni 10. svibnja u Zagrebu.

M.T., D.K.
Foto: M.T., Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara