Nindža sa svjetlosnim mačem i potoci krvi u prvom domaćem Internet trash filmu

NAKON velikog uspjeha Bore Leeja kao prvog autora trash filmova u Hrvata, na red su došli kreativci iz studija Brojka, koji su na svojim stranicama omogućili download prvog hrvatskog Internet trash filma.

Za one manje upućene, trash u umjetničkom smislu može se slobodno interpretirati kao "djelo koje je toliko loše da je dobro".

Dva su osnovna "pravca" u trash umjetnosti – svjesni i nesvjesni trash. Djela koja su svjesno i namjerno realizirana na "trashoidni" način su svjesni trash - kao dobri primjeri svjesnog trasha možemo navesti dva zadnja filma Bore Leeja. Nesvjesni trash su oni radovi kod kojih postoji ogroman nesrazmjer između ambicija i mogućnosti – dobar primjer nesvjesnog trasha je film "Četverored" Jakova Sedlara.

No, vratimo se na temu. Studio Brojka, kojeg čini nekolicina mladih kreativaca, na svom je webu omogućio download kratkog filma "The Night of the Bloody Hell with a Touch of Evil".

Film traje 6 i pol minuta, ali autori su u to kratko vrijeme uspjeli uklopiti sve bitne elemente trash filma – masovni ubojica, zombi, čudovište koje ispušta mjehuriće, potoci krvi i naravno, nindža sa svjetlosnim mačem. Radi se o vrlo duhovitom uratku, a autori najavljuju još sličnih materijala.

Naime, dotični je film samo mali dio većeg projekta nazvanog Dogma, kojeg Studio Brojka radi po uzoru na nenadmašni "Leteći cirkus Monty Pythona".

Nadamo se da će vas ovih nekoliko screenshotova potaći na downloadanje cijelog filma (30-tak MB), vjerujte nam da se isplati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara