Nissan i Mitsubishi u Frankfurtu

I DOK Nijemci otvoreno pokazuju fotografije svojih noviteta, koji će biti predstavljeni u Frankfurtu, japanski proizvođači su pomalo samozatajni. Tek su Nissan i Mitsubishi izašli u javnost s skicama budućih modela i ponekim podatkom.

Nissan (naslovna fotografija) je prije nekoliko dana objavio službene skice svog novog SUV-a. Terenac srednje klase nositi će ime Dunehawk i biti pozicioniran iznad X-Traila. Za sada je tek poznato da će se nuditi isključivo u 4WD i da će u Frankfurtu biti predstavljen tek kao koncept, dok će na proizvodni model trebati čekati još nekoliko mjeseci. Dunehawk je po svojoj koncepciji derivat SUV-a i MPV-a (Multi Purpose Vehicle), odnosno MPV opremljen 4WD pogonom.

Uz koncept, Nissan će u Franfurtu predstaviti X-Trail pogonjen gorivim ćelijama, te službeno označiti start prodaje modela 350Z u Europi.

Mitsubishi užurbano radi na obnavljanju cjelokupne game. Po uzoru na minijaturne automobile popularne u Japanu, Mitsubishi će u Franfurtu predstaviti koncept krajnje nemaštovitog imena. Njegovo ime je "i" i spada u klasu gradskih automobila odnosno A segment.

Zasad je cjeli projekt razvoja ovog automobilčića pod velom tajne, pa su tek poznati opći podaci. Tako proizvođač kaže da vozilo usprkos malim gabaritima nudi izuzetan komfor i što je važnije, visoki stupanj pasivne i aktivne sigurnosti. Nadalje, maleni koncept trebao bi obilovati modernim tehničkim rješenjima. Recimo samo da bi ga trebala krasiti mala masa (nekonvencionalni materijali), ekološki prihvatljiv motor i CVT automatski mjenjač. Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara