Nissan Micra C+C tek 2005. godine

Nissan Micra C+C tek 2005. godine

UZLET malenih coupe-cabriolet automobila, koji je započeo Peugeotovim 206 CC natjerao je Nissan da ozbiljno razmisli o serijskoj proizvodnji Micre C+C.

Micra C+C je u potpunosti europski proizvod. Model je osmišljen u dizajnerskom centru u Londonu, a proizvoditi će se u Nissanovim pogonima u Sunderlandu u Velikoj Britaniji. Cjelokupan projekt novog modela, uključujući obnavljanje proizvodnih resursa Nissan stoji punih 140 milijuna eura.

Usprkos sklopivom krovu, Micra C+C će imati četiri sjedala. Bolje rečeno, Nissan je napravio kompromis odlučivši se za 2+2 koncepciju, koja je postala svojevrsni standard u klasi.

Nakon što je ova koncepcija stekla kritičnu dozu popularnosti u klasi gradskih automobila, recept je prebačen na kompaktnu klasu, gdje još uvijek glavnu riječ vode Francuzi. Neovisno o uspjehu modela, Nissan će isti projekt ponoviti na novoj Almeri, koja će uskoro biti predstavljena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pretpostavlja se da će c+c biti ponuđen isključivo u benzinskoj izvedbi i to 1.4/88 KS i 1.6/110 KS. Proizvodnja atraktivne Micre krenuti će u drugoj polovici 2005. godine, a u Nissanu se nadaju da bi na tržište mogli uspješno plasirati oko 20.000 primjeraka godišnje.

Proizvodnja bi trebala krenuti u jesen 2005. godine, s početnom proizvodnjom od predviđenih 20,000 jedinica godišnje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara