Nives Celzijus: Španjolska ima "najbolji jedanaesterac" pa navijam za njih na SP-u!

Tekst: I.M.
Foto: nivescelsius.de

NIVES CELZIJUS među onim je ženama koje su jedva dočekale početak Svjetskog nogometnog prvenstva. Supruga Dine Drpića na svom je blogu otkrila kako zajedno s prijateljicama uz uzdahe prati vruće kadrove sa SP-a te kako zaleđe za njih ima i jedno sasvim novo značenje!

"Kada govorimo o zaleđu, mislimo na čvrste pozadine omiljenih nam igrača"

"Tko kaže da mi žene nismo sa nestrpljenjem dočekale početak Svjetskog prvenstva? Iako je to muškarcima teško povjerovati, ali i mi smo odbrojavale minute do otvorenja, radimo popis utakmica koje ćemo sigurno pogledati i organiziramo mala okupljanja. Naša su možda malo drugačija, bez glasnih i neartikuliranih zvukova, ali jednako zabavna, uz čašu šampanjca ili Aperol Prosecca i čestim uzdasima prilikom svakog dobrog, točnije - vrućeg kadra. Iako muškarci vjeruju u suprotno, savršeno dobro znamo što je zaleđe, iako radije pratimo tekme kroz naša vlastita pravila u kojima se značenja nekih nogometnih pojmova bitno razlikuju. Tako da, kada govorimo o zaleđu, mislimo na čvrste pozadine omiljenih nam igrača. Veselimo se golu kada igrač u trenutku ushita zadigne svoju majčicu i počasti nas pogledom na isklesan znojav torzo, koji i nas navede na preznojavanje u savršeno klimatiziranom prostoru. Tada gol proglašavamo regularnim", pojasnila je Nives svoja "nogometna pravila".

"Za Croucha i Rooneyja se uvijek molimo da ne skidaju majice prilikom zgoditka"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neregularni su oni koji nas ostave ravnodušnim, kao što bi bio npr. gol jednog Petera Croucha ili Waynea Rooneyja. Za njih se uvijek molimo da ne skidaju majice prilikom zgoditka. Žuti karton se dodjeljuje za `nesportsko` ponašanje kada se prilikom gola svi igrači sjure na našeg golgetera i uskrate nam vrući pogled na njegove kvalitete. Crveni karton dodjeljujemo igračima za neke neobične, gnusne pothvate, kao što je, recimo `ples retardiranih` nakon pobjede. Sigurno ste bar jednom vidjeli onaj čudan pozdrav navijačima kada igrači plešu, skaču bez ikakvog smisla i ritma uz neku debilnu pjesmu koju pjevuše i zabijaju se jedan u drugog. To je definitivno scena za svaku osudu", smatra Nives.

"Nisam svog supruga prečesto gledala u tim za seks ubitačnim pozama"

"Na našu sreću, nemaju svi te navike. Primijetila sam da je `monkey dance` osobito `popularan` u Njemačkoj. Sreća u nesreći jest da se KSC nije puno puta napobjeđivao pa nisam svog supruga prečesto gledala u tim za seks ubitačnim pozama. Kada govorimo o jedanaestercu, zapravo mislimo na savršen tim od savršenih 11 mužjaka. Nažalost, jedanaesterci su prava rijetkost. Nekako Španjolska naginje ka idealu i zato je upravo ona moj favorit za osvajanje i svjetske titule prvaka. U nedostatku regularnih zgoditaka, za igrača utakmice proglasit ćemo najbahatijeg igrača, koji je malo izgubio živce pa pokazao svoju vatrenost i strastvenost sukobljavajući se sa protivničkim snagama, a mi si u momentu vizualiziramo `sukob` na malo intimnijem pernatom terenu... Morate priznati da je Svjetsko prvenstvo puno uzbudljivije u očima žene", dodala je za kraj Nives Celzijus.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara