Nives Celzijus uglazbit će pjesme Jadranke Kosor koje je premijerka pisala u mladosti

Tekst: A.M.
Foto: Davor Zunić, Jakov Prkić / CROPIX, Index

KONTROVERZNA Nives Celzijus šokira nas iz dana u dan. Posljednja ideja pjevačice, spisateljice i starlete izazvala je zgražanje javnosti dok neki jedva čekaju da svoju ideju provede u djelo. Naime, supruga nogometaša odlučila je, kako tvrdi tjednik Arena,  iz pjesničke zbirke "Koraci" odabrati nekoliko pjesama te ih uglazbiti i objaviti. Da stvar bude zanimljivija, ponosna vlasnica zbirke je premijerka Jadranka Kosor koja ih je objavila kao 17-godišnjakinja.

"Neće to biti nikakav narodnjak već lijepe pop pjesme. Stihovi Jadranke Kosor su vrlo kratki i jasni i mislim da će se moći uglazbiti", izjavila je Nives s kojom se složio i autor njezine posljednje pjesme "Bijesna" - Faruk Buljubašić Fayo. "Nisam mogao vjerovati koliko su emotivni tekstovi što ih je Kosor pisala. Bit će mi zadovoljstvo uglazbiti ih", tvrdi Fayo.

"Noćas.. obeščašćene su moje krizanteme.. zlosutni vjetar nije plakao nad mirisom tamjana.. bilo je dugo i nije bilo lijepo.. jer svatko je išao svojoj ljubavi...”

"Noćas.. obeščašćene su moje krizanteme.. zlosutni vjetar nije plakao nad mirisom tamjana.. bilo je dugo i nije bilo lijepo.. jer svatko je išao svojoj ljubavi...” - jedan je od stihova iz zbirke pjesama Jadranke Kosor koja će napokon i zaraditi na svojem nekadašnjem hobiju.

Jadranka će, naime, kao autorica tekstova dobivati dio novca od emitiranja Nivesinih pjesama kad ih i ako ih bude objavila. Hrvatska premijerka za svoje pjesme iz mladosti dobila je brojne nagrade, ali zbog istih tih ljubavnih pjesama nije uspjela dobiti stipendiju za studij jer je prozvana nacionalisticom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara