"Noćna mora": Biologinja otvorila kutiju pa zatekla prizor od kojeg prolazi jeza

"Noćna mora": Biologinja otvorila kutiju pa zatekla prizor od kojeg prolazi jeza
Foto: Facebook

ZAMISLITE da otvorite kutiju i u njoj ugledate gomilu golemih pauka? To se dogodilo biologinji Angeli Sanders kad je otvarala kutije koje su biolozi postavili kao staništa za patuljaste oposume. 

Umjesto oposuma u kutije su se uselile i kolonije pauka lovaca koji obitavaju u Australiji i mnoge plaše svojom veličinom i neugodnom pojavom, iako su zapravo bezopasni, pa čak i poželjni jer dom štite od štetočina.

Fotografija je objavljena na Facebook profilu Bush Heritage Australia i izazvala je mnoštvo reakcija. "Drago mi je da su živi i sretni, lijepo ih je vidjeti u tolikom broju", pisali su oni koji ne poznaju strah od ovih životinjica, no nije svima bilo jednako drago.

"I meni se ovo dogodilo kad sam otvarala kutije za patuljaste oposume. Nije bilo ugodno iskustvo", otkrila je jedna žena, čini se također znanstvenica, u komentarima. "Dobro se nosim s jednim paukom, ali ne znam bih li ih mogao podnijeti ovoliko", "Nikad više ne bih otvorila ovaj poklopac", "Eto zašto ja živim u zemlji gdje je hladno", "Ovo je najgora noćna mora", pisali su drugi.

Iako tako ne izgledaju, pauci lovci su potpuno bezopasni za ljude. Dapače, oni štite dom od štetočina pa zapravo ljudima nose više koristi nego štete.

"To su pauci koje želimo u svojim domovima. Oni ubijaju sve druge pauke u kući, štakore, miševe i ostale ljigave gmizavce. Ne rade mreže i potpuno su bezopasni za ljude. Kad vidim lovca u svojoj kući zahvalan sam jer znam da tu onda nema ništa štetno. Oni su dobričine", objasnio je ranije za 9GAG jedan Australac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara