Nomen est omen: Fortyfied

AKO vam je dosta 18-godišnjih curetaka koje skakuću po pozornici u vrućim hlačicama i štiklama po uzoru na Spice Girls, evo nečeg i za vas. Kao što im i samo ime govori, radi se o ženskom bendu čije članice imaju preko 40 godina.

Budući da je tinejdžersko tržište već prezasićeno bendovima čiji članovi (ili još češće članice) imaju ispod 20 godina, ne znaju pjevati ali zato odlično izgledaju, jedan se kreativni britanski producent dosjetio osnovati žensku pop grupu u kojoj sve članice imaju više od 40 godina.

Jeff Chegwin, producent koji je dosad radio s imenima kao što su Paul McCartney, Billy Bragg i Russel Watson (sve odreda izvođači glazbe za one malo starije) odlučio je okupiti četiri pjevačice starije od 40 godina u bend Fortyfied, kojim misli popuniti "rupu" na glazbenom tržištu za starije ljubitelje ženskog vokalnog popa.

"Razlika između njih i mlađih ženskih grupa je u tome da moje djevojke imaju prekrasne glasove. Teen ženski bendovi kao što su Atomic Kitten mogu prodati gomilu albuma, ali će uživo uvijek razočarati, upravo zato što nemaju tako moćne vokale." - izjavio je za britanski Evening Standard Jeff Chegwin.

Jane (45), Melanie (40), Zee (43) i Sonia (42) na proljeće će objaviti svoj debi singl, kojim će pokušati osvojiti srca starijih ljubitelja ženskog popa.

Najstarija članica benda, Jane, prije nekoliko je godina završila svoju karijeru pjevačice po hotelskim terasama i barovima, nakon čega se okrenula obiteljskom životu u engleskom gradiću Earlsfield. No, telefonski poziv Jeffa Chegwina promjenio je njezine planove za budućnost.

"I prije sam radila s Jeffom, pa me se vjerojatno zato sjetio i pozvao u bend. Nikad nisam sanjala o ovakvoj prilici." - izjavila je Jane, pa dodala: "Ne želimo pokazivati stražnjice kao Kylie, mi pucamo na profinjenije tržište."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara