Nova biografija o velikom Gandhiju: Ostavio je ženu kako bi bio s muškarcem

Foto: Wikipedia

NOVA biografija o velikom duhovnom vođi, Mahatmi Gandhiju donosi pomalo nevjerojatne navode. Knjigu je napisao istraživač Joseph Lelyveld, a tvrdi kako je Gandhi ostavio svoju suprugu kako bi bio s Nijemcem Hermannom Kallenbachom te da je u dobi od 70 godina spavao sa svojom 17-godišnjom nećakinjom kako bi pronašao seksualno zadovoljstvo sa ženom.

Mahatma Gandhi oženio se sa 13 godina za 14-godišnjakinju Kasturbai. Nakon što su imali zajedno četvero djece, Gandhi ju je napustio. U južnoj Africi upoznao je Nijemca Hermanna koji je postao njegov učenik te ljubavnik na dvije godine. Kad je počeo Prvi svjetski rat, Gandhi se vratio u Indiju, a Hermann nije mogao s njim zbog rata. No, navodno su se nastavili dopisivati, a u jednom pismu Gandhi se zaklinje na "tako veliku ljubav kakvu nitko nikad nije vidio". U jednom pismu svom navodnom ljubavniku piše i: "Vaš portret stoji na kaminu mojoj spavaćoj sobi. Kamin je nasuprot mog kreveta".

Veliki duhovni vođa također se navodno grozio spolnog odnosa između muškarca i žene te je navodno izjavio kako ne može zamisliti ružniju stvar od takvog spolnog odnosa. Ipak, u dobi od 70 godina navodno je imao spolne odnose sa svojom 17-godišnjom nećakinjom i drugim ženama jer je htio osjetiti zadovoljstvo, ali ga nisu uzbuđivale. Gandhi je rođen 1869., a preminuo je 1948. godine.

Mahatmi se navodno nisu sviđali ni crnci te je izjavio kako su "ti ljudi uvijek po pravilu necivilizirani". Autor knjige koja bi se uskoro trebala naći na policama knjižara očekuje da će ga napasti brojni Gandhijevi sljedbenci koji će pokušati opovrgnuti spoznaje do kojih je on došao istraživanjem.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara