Novi Harry Potter pušten u prodaju diljem svijeta

BRITANSKE knjižare počele su u subotu ponoć i jednu minutu prodavati novu knjigu o Harryju Potteru, otvorivši vrata gomili nestrpljivih obožavatelja.

Posvuda u Velikoj Britaniji djeca prerušena u male čarobnjake požurila su u knjižare u ponoć i jednu minutu po engleskom vremenu kako bi kupila najnoviji nastavak dogodovština mladog čarobnjaka - "Harry Potter i Princ miješane krvi".

Nova knjiga iz serijala o Harryju Potteru puštena je u subotu u prodaju diljem svijeta, uključujući i Hrvatsku. Očekuje se da će u prva 24 sata u svijetu biti prodano 10 milijuna primjeraka knjige.

Autorica knjige J. K. Rowling čitala je izvatke iz šestog nastavka svojeg bestselera sedamdesetorici privilegiranih dječaka i djevojčica iz čitavog svijeta, pobjednika međunarodnog natjecanja, u tajnovitom dvorcu u Edinburghu.

Novi nastavak dat će "brojne odgovore" na pitanja koje si postavljaju čitatelji već dvije godine. Tako bar tvrdi Rowling, koja pak nije htjela iznijeti detalje zapleta.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uzbuđena sam zbog knjige. U njoj ćete naći mnoge odgovore. Jako mi je stalo da je pročitate", kazala je britanska spisateljica.

Dok obožavatelji očekuju smrt jednog od glavnih likova i slične mračne događaje, Rowling se odlučila za vedriju varijantu potkrijepivši to nekim utiscima vlastite kćeri, danas adolescentice.

"Otišla sam iz kuće ostavivši kćer s primjerkom knjige. Čitala ju je prvi put. Kad sam izlazila, ona se smijala", dodala je autorica.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara