Novi "Indiana Jones" u prvom tjednu zaradio 56 milijuna dolara

SLAVNI arheolog i 19 godina nakon posljednjeg filma ima svoje obožavatelje, a to su pokazale i brojke koje svjedoče o velikom odazivu u prvom vikendu prikazivanja. U samo dva dana film je, naime, u SAD-u zaradio 56 milijuna dolara - samo u prvom danu zaradio je 25 milijuna, unatoč kritikama koje film i nisu štedjele. Očekuje se da će njegova zarada u prvih pet dana iznositi 150 milijuna dolara, čime bi trebao nadmašiti "Pirate s Kariba", no rekord "Ratova zvijezda", filma koji je 2005. godine u pet dana zaradio 173 milijuna dolara, teško da će srušiti.

"Indiana Jones i Kraljevstvo kristalne lubanje" ujedinio je nakon 19 godina Harrisona Forda, redatelja Stevena Spielberga i producenta Georgea Lucasa, a američka je publika itekako prepoznala ovaj novi akcijski hit i, unatoč kritikama, pohrlila u kina. Film je od strane vodećih svjetskih časopisa, naime, okarakteriziran kao "razvučena i besmislena trakavica", međutim, čini se da mu loše kritike neće zasmetati u komercijalnom smislu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film je, inače, naišao na probleme u Rusiji, i to zahvaljujući članovima Ruske komunističke partije, koja je pozvala na bojkot. Prema njihovom stajalištu, film iskrivljava povijesne činjenice i "baca loše svjetlo na komuniste" - Sovjetski savez, kažu, nije 1957. godine slao teroriste u SAD. "Vrlo je uznemiravajuće kad talentirani redatelj pokušava izazvati novi hladni rat", rekao je Andrej Andrejev iz Ruske komunističke partije.

Zlu KGB-ovu agenticu koja traži lubanju s nadnaravnim moćima u "Indiani Jonesu i Kraljevstvu kristalne lubanje" igra Cate Blanchett.

M.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara