Novi iPad 2 konačno na tržištu: Tisuće kupaca danima kampiralo pred trgovinama

Foto: AFP

NOVI Apple iPad 2 konačno je došao u trgovine. U petak, točno 17 sati po lokalnom vremenu započela je prodaja "tanjeg, lakšeg i bržeg nasljednika iPada" diljem SAD-a. Redovi za kupovinu počeli su se formirati još prije tri dana. Tisuće kupaca pred Apple trgovinama danima su spavale u vrećama za spavanje ili samo pod dekama, kako bi se mogli pohvaliti da su među prvima kupili najnoviju "Appleovu igračku". Američki mediji izvještavaju da su jučerašnji redovi pred trgovinama bili najduži u povijesti, kad je u pitanju lansiranje nekog Appleovog proizvoda, a protezali su se na nekoliko ulica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sretnici koji su uspjeli uloviti prva mjesta u dugačkim redovima, postali su prave medijske atrakcije, poput Johna Muehlbauera koji je prvi u Texasu kupio iPad 2, a čekao je od jutra. Svoj stari iPad prodao je prijatelju, dan prije, a pred trgovinu je stigao u ranu zoru. Svijet je obišla priča o mladoj studentici, Amandi Foote koja je ispred Appleove trgovine na Manhattanu čekala čak dva dana, da bi svoje mjesto na kraju prodala za 900 dolara. Njeno je mjesto kupio Hazem Sayed, a ona je rekla da će novcem koji je zaradila otići na koncert Lady Gage. U istom redu bio je i Francuz, Federick koji je u New York doletio samo kako bi kupio iPad 2.

Appleove trgovine u New Yorku i San Franciscu zabilježile su najveću potražnju te su tamo novi modeli rasprodani samo nekoliko sati nakon lansiranja. Predviđa se da bi ovog vikenda moglo biti prodano oko 600.000 modela novog iPada 2, jer je u prvih 24 sata prodano njih 300.000. Time bi vrlo lako mogao prestići svog prethodnika iPada kojeg se u prvih sedam dana prodalo oko 500.000 komada. Cijena iPada 2 je 499 američkih dolara, a na svjetskom tržištu bit će dostupan od 25. ožujka. Moguće ga je naručiti preko online trgovine, no američki mediji pišu da se na njega čeka najmanje tri tjedna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara