Novi koncept Volva dizajnirat će tim žena

VOLVO je poznat po nekonvencionalnim projektima. Nakon reklamnih kampanja posvećenih homoseksualnoj populaciji Volvo je za razvoj novog koncepta angažirao tim koji čine isključivo žene.

Na ideju da vozilo u potpunosti razviju žene došle su zaposlenice Volvo. Nakon što su direktoru Volva predočili prve skice budućeg vozila, stručna komisija je projekt odobrila i osigurala potrebna sredstva.

Koncept nosi ime MCC, što je kratica za My Concept Car. Glavni cilj projekta je razviti vozilo, koje će pokazati da muškarci i žene imaju različite prioritete, ali da svi vole "premium" vozilo, što je svaki model Volva.  

Kako kažu u Vovu, ovo je tek prvi od koncepata na kojem će biti primijenjene stotine ideja zaposlenika (ca), koje iz dana u dan obasipaju konstruktore. Krajnji cilj je srušiti uvjerenje da je auto-industrija isključivo muško područje.

U Volvu puno očekuju od koncepta. Ostvarenje ženskih ideja trebalo bi pomoći da se shvati što bolje potrošače, ali i stvore potpuno nove smjernice razvoja u automobilskoj industriji.

Mehanika i dizajn koncepta u potpunosti će biti djelo ženskih ruku. Predstavljanje feminiziranog vozila predviđeno je za iduću godinu, kad će biti poznati i potpuni tehnički podaci.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara