Novi Pixel: Google predstavlja treću generaciju svog pametnog telefona

Novi Pixel: Google predstavlja treću generaciju svog pametnog telefona
Screenshot: YouTube

ALPHABETOV Google predstavit će u utorak treće izdanje svog Pixel pametnog telefona na 10 medijskih događaja diljem svijeta, čime nagoviješta da se sprema geografski proširiti distribuciju tog uređaja u nadi da će jednog dana biti popularan kao Appleov iPhone.

Iako je Google uspio u prodaji jeftinijih uređaja poput pametnih zvučnika i kućnih mrežnih usmjerivača, prodaja pametnih telefona ide mu puno teže.

Naime, Google je tijekom devet mjeseci, zaključno s 30. lipnja ove godine, isporučio 2,53 milijuna Pixel 2 i 2 XL uređaja, osvojivši tako manje od 1 posto globalnog tržišta pametnih telefona, prema istraživačkoj tvrtki Strategy Analytics. Usporedbe radi, u istom razdoblju godinu ranije dostavljeno je 2,4 milijuna Pixel uređaja, priopćili su iz tvrtke.

Ograničen odziv tržišta utjecao je na nespremnost Googlea da ide na veliku distribuciju i marketing Pixela kao što to čini Apple, koji je posljednje dvije linije iPhonea predstavio u 50-ak zemalja.

Prošlogodišnji Pixel 2 stigao je s tehničkim kvarovima koji su potaknuli pritužbe korisnika na neželjenu buku tijekom poziva, rušenja aplikacije fotoaparata i neočekivano nijansiranog zaslona. Google je prvotno prodavao Pixel 2 i većeg srodnika Pixel 2XL u šest zemalja, uključujući SAD, Australiju, Njemačku i Indiju.

Ove godine Google organizira događaje za promociju Pixel 3 uređaja u gradovima kao što su New York, London, Pariz, Tokio i Singapur, izjavio je glasnogovornik Kay Oberbeck. Google Assistant, prepoznatljiv virtualni pomagač na Pixelu, prije godinu dana bio je dostupan na šest svjetskih jezika, a sada ih podržava 16.

Značajke privatnosti i sigurnosti bi mogle biti najvažnije točke Pixela 3, budući da su Google i druge velike američke tehnološke tvrtke pokušale napraviti odmak od nedavnih skandala krađe osobnih podataka.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara