Novozelandski bajkeri obećali čuvati svoju "muslimansku braću" tijekom molitve

Novozelandski bajkeri obećali čuvati svoju "muslimansku braću" tijekom molitve
Screenshot: Youtube

ČLANOVI bajkerske skupine Waikato Mongrel Mob iz Novog Zelanda obećali su čuvati stražu ispred džamije kako bi se muslimani mogli na miru posvetiti molitvi.

Njihov predsjednik Sonny Fatu ponudio je zaštitu za Jamia Masjid džamiju u Hamiltonu u Novom Zelandu, prenosi Daily Mail. 

"Podržat ćemo svoju muslimansku braću i sestre i pomagati im koliko god nas budu trebali", rekao je on. 

Više bajkerskih skupina diljem Novog Zelanda odlučilo je pružiti podršku muslimanskoj zajednici nakon što je 50 ljudi ubijeno u nedavnom terorističkom napadu. 

"Čuli smo da se naša muslimanska braća i sestre boje pristupiti svojim molitvama petkom i odlučili smo im pružiti zaštitu kako bi se mogli pomoliti bez straha", ispričao je on. 

Predsjednik muslimanskog udruženja Waikato Asad Mohsin zahvalio je na potpori koju su dobili od raznih društvenih grupa te naglasio da bajkere ne gleda "kao članove bande", već ih "cijeni kao ljude i zahvalan je što oni cijene njih na isti način". 

Također je istaknuo kako je bitno pokazati da ih teroristički napad neće uplašiti te je bajkere pozvao da im se pridruže u molitvi umjesto da samo stoje ispred džamije. 

"Nema straha, mi se ne bojimo. Oni ne moraju stajati vani, pozvani su nam se pridružiti unutra", rekao je za New Zeland Herald. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara