Objavljena posljednja fotografija poginulog srpskog repera

Objavljena posljednja fotografija poginulog srpskog repera
Foto: Facebook

REPER Dalibor Andonov Gru prije dva dana je smrtno stradao na kitesurfingu na Dunavu. Preminulog repera vjetar je odnio s čamca i udarao ga o površinu vode brzinom 70 km/h, a obdukcija je pokazala da je preminuo od posljedica utapanja nakon što je na nekoliko predjela slomio kralježnicu.

Na Twitteru je objavljena posljednja fotografija preminulog repera, a svjedoci su opisali što se dogodilo kobnog popodneva.

"Bio je dan kao i svaki drugi, sjeli smo automobil i sve je bilo kao san. Bila mi je čast što je u našoj grupi za kitesurfing osoba koja mi je bila idol u djetinjstvu. Čovjek koji daje primjer kako se uživa u životu. Nismo ni slutili da će se jedan divan dan pretvoriti u noćnu moru. U sekundi se sve okrenulo, reagirali smo najbolje moguće, dali sve od sebe, ali sudbina je bila jača od naše volje. Počivaj u miru, legendo", napisao je prijatelj.

 

Njegov prijatelj Aleksa Mašić, koji je svjedočio nesreći, novinarima je opisao što se dogodilo prije dva dana.

"Na početku je sve bilo divno, krenuli smo od Lida gdje smo uhvatili malo vjetra. Išlo je sve lijepo i vozili smo dva do tri sata. Zatim je pao vjetar i svemu je bilo kraj. Htjeli smo ući u čamac jer se sve završavalo, svoj kite sam spustio, a potom ušao u čamac. Došli smo do Grua, a on nam je rekao: “Uzmite mi dasku”, jer je ostala dalje od njega, nekih 10 do 15 metara. Krenuli smo čamcem do daske i uzeli smo je. U tom trenutku naišla je oluja i drugi pravac vjetra, potpuno drugi. Najjači vjetar koji sam vidio u tijeku vožnje za sve ove godine i upravo taj nalet ga je odnio brzinom od 40-70 kilometara na sat", priča Mašić i navodi da je Grua vjetar toliko brzo nosio da ga nisu uspjeli stići.

"Čim smo vidjeli, nakon pet sekundi krenuli smo prema njemu, vjetar ga je nosio tom brzinom da sljedećih 20 sekundi nismo mogli doći do njega. 20 sekundi ga je vjetar udarao o vodu, dva do tri puta. Između 300 i 500 metara je letio u dalj. Toliko je brzo išao da čamcem nismo mogli stići ni njega ni kajt. Vidjeli smo da se kajt otkačio i da više nije vezan. Gledali smo gdje je i pronašli smo ga. To je sve trajalo 30-ak sekundi jer smo imali brz čamac. Čim smo stigli, ubacili smo ga u čamac, bilo je malo teže jer je krupniji čovjek. Skoro dvije minute nam je trebalo da ga ubacimo u čamac. Počeli smo reanimaciju, a za to vrijeme je čamac išao najbrže što je mogao do obale", navodi svjedok.

"U svim tim trenucima nismo mu prestajali raditi masažu srca, a potom smo na obali pričekali hitnu pomoć koja je došla ubrzo. Čim su došli, konstatirali su smrt. Liječnici koji su došli na lice mjesta rekli su da je smrt vjerojatno nastala tijekom tih nekoliko udaraca u vodu jer su po zjenicama vidjeli da nema moždane funkcije duže vrijeme", zaključio je Mašić. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara