Obožavate meso? Otkrili smo gdje morate doći na klopu

Obožavate meso? Otkrili smo gdje morate doći na klopu
Foto: Luka Šangulin/Index

CHEVO'S u Zapruđu bi se mogao opisati kao roštiljarna, no to ne bi bio baš precizan naziv jer se kod nas pod tim imenom najčešće nalaze samo ćevapi i pljeskavice. U jelovniku ovog novozagrebačkog grilla nalazi se puno više od toga, naročito nakon proslave četvrtog rođendana.

Ako se pitate kako ćete ga pronaći, vjerujte nam, dovoljno je da samo dođete u Zapruđe, a nakon toga će vas miris mesa s roštilja nepogrešivo navoditi.

Chevo'sova priča počela je u jesen 2015. godine, a do danas su se proširili, nahranili čak i Boba Sappa, uredili dječje igralište, a onda i sasvim sami napravili smoker kojim se ponose. Riječ je o uređaju za dimljenje mesa, pojašnjavaju nam, koji se loži voćkama, što mesu daje posebnu aromu.

Meso se u smokeru "smoka", odnosno priprema na dimu temperature oko sto stupnjeva, sedam do osam sati, a rezultat je mekano i sočno meso koje se topi u ustima (u taj dio smo se uvjerili sami).

Nakon što su u materijale za smoker, koji su napravili po uzoru na onaj koji je njihov chef vidio u Americi, uložili 50 tisuća kuna, u Chevo'su su odlučili obogatiti jelovnik batačićima koje su nazvali "smoked road runner" i svojim petim burgerom u ponudi koji nosi ime "smoked coyote".

Nove zvijezde jelovnika isprobali smo s ručno rezanim ličkim krumpirom, uživajući pritom u ležanim rakijama destilerije Đanić iz općine Podgorač u središtu Slavonije.

No smoker nije jedina investicija. Kuhinju u kojoj su dosad nastajala jela s menija su prerasli pa su uložili više od pola milijuna kuna u opremanje nove. Gosti se ne moraju bojati da će se uređenje kuhinje zrcaliti na meniju jer nas ekipa iz Chevo'sa uvjerava da im je najvažnije pružiti gostu idealan omjer cijene i kvalitete, odnosno da se nitko ne dvoumi hoće li se zaletjeti do njih na večeru za dvoje.

"Gosti su nam svih dobnih skupina, a otkako imamo igralište za djecu, povećao se broj obitelji koje dolaze", otkrivaju.

Ako vas pak samo zanimaju ćevapi, oni se rade isključivo od najboljih junećih komada koje kuhari, kao i druga jela, pripremaju na roštilju na drveni ugljen, što mesu daje posebnu aromu i sočnost.

Ako želite neopterećeno upackati prste i navaliti na rebarca, batačiće, ćevape i hamburgere, nema vam druge doli u navigaciju upisati Adamićevu 1. Ili samo Zapruđe, znat ćete kamo dalje.

Sadržaj donosi Index u suradnji s LMG FORTIS KONCEPT D.O.O. te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?