Obožavatelji Pottera skupljaju novac za isječak iz nove knjige

Obožavatelji Pottera skupljaju novac za isječak iz nove knjige
ŠESTOTINJAK obožavatelja Harryja Pottera iz cijeloga svijeta donirali su novac web stranici kako bi dobili priliku ´proviriti´ u idući roman J.K. Rowling, javlja BBC.

Web-stranica obožavatelja malog čarobnjaka, www.the-leaky-cauldron.org, organizira prikupljanje pet tisuća britanskih funti kako bi se kupio ´teaser´, kartica koja bi vjernim čitateljima trebala otkriti dijelove sadržaja iz novog nastavka.

Kartica s 93 riječi, otkriva ključne trenutke dugoočekivane nove knjige o Potteru ´Order of the Phoenix´. Kartica će se na aukciji u kući Sotheby´s u Londonu pojaviti u četvrtak.

Njezina početna cijena je pet tisuća funti, pa se obožavatelji boje da bi je mogao kupiti privatni kolekcionar, čime bi ih ostavio u neznanju o novim Potterovim dogodovštinama.

Ako organizatori s njihovog sitea uspiju kupiti karticu, otkrit će njezin sadržaj na svojoj stranici. Prema njihovim izjavama odaziv obožavatelja bio je zapanjujuće velik.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Pisma obožavatelja ugrijala su naša srca. Rasplakali smo se kad smo pročitali da djeca roditeljima daju džeparac za Pottera´, kažu voditelji sitea. Nadaju se da će do četvrtka sakupiti donacije od 1500 osoba.

Višak novaca prikupljenih u aukciji donirat će se humantiarnoj organizaciji Book Aid International.

Drugi film o Harryju Potteru srušio je nekoliko rekorda u Velikoj Britaniji. Imao je najveću zaradu u prvom vikendu prikazivanja (18,9 milijuna funti) i jedini je film koji je u tri dana premašio zaradu od deset milijuna funti.

´Odaja tajni´ jedini je britanski film koji je u dva tjedna od premijere zaradio više od 30 milijuna funti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara