Od Fiće do Porschea: Ovo su najzanimljiviji oldtimeri na Index Oglasima

Od Fiće do Porschea: Ovo su najzanimljiviji oldtimeri na Index Oglasima
Foto: Index Oglasi

SVI pravi zaljubljenici u automobile znaju cijeniti dobre oldtimere. Neki su iznimno rijetki, neki izazivaju nostalgiju, a neki su jednostavno savršeno očuvani ili predivno restaurirani. Da bi auto ušao u kategoriju starodobnog vozila ili oldtimera, između ostalog, mora biti star najmanje 30 godina.

Na Index Oglasima prodaje se oko 500 primjeraka, a za vas smo izdvojili pet najzanimljivijih.

Zastava 750  

Ovaj popularni Fićo iz 1974. godine je potpuno restauriran, a to najbolje možete vidjeti na priloženim fotografijama. Svi dijelovi su novi, a motor i svi drugi mehanički sklopovi su također prošli renoviranje. Čak je i interijer napravljen po originalu. Vlasnik za auto traži 3.650 eura i poručuje da je ovo idealna prilika za voziti isti automobil koji su vozili vaši roditelji ili djed i baka. 

Mercedes W115

Mercedes W115 poznat je kao jedan od najkvalitetnijih Mercedesovih modela, ali i automobila uopće. Neki čak kažu da je takav automobil neponovljiv pa ovaj iznimno očuvani primjerak koji se prodaje na Index Oglasima zaista vrijedi pogledati. Ovaj 200d automatik proizveden je 1973. godine i još uvijek je u super stanju! Registriran je do svibnja 2019. godine, a vaš može biti za sedam tisuća eura.

VW Beatle 1300

Većina će se složiti da je VW Buba jedan od najsimpatičnijih automobila ikad proizvedenih i ako pripadate toj skupini onda svakako pogledajte ovaj oglas u cijelosti. Buba je proizvedena još 1966. godine, a ima tek 4.600 prijeđenih kilometara i izgleda izvrsno. Auto je kompletno restauriran i na njemu su svi originalni dijelovi. Pošto auto stoji, postoji nekoliko sitnica koje treba doraditi pa cijena od 10.500 eura nije fiksna. 

Mini Morris 850

Osim što je jedan od najočuvanijih Mini oldtimera, ovo je i zasigurno jedan od najzanimljivijih primjeraka. Mini Morris 850 proizveden je 1975. godine i trenutno je u odličnom stanju. Svi dijelovi na njemu su originalni i jako je malo vožen pa je do sada prešao tek 42 tisuće kilometara. Prodaje se za 20.000 eura.

Porsche 911 SC

Kada se ovako legendaran automobil pojavi na oglasniku onda je jasno da imamo pravi hit oglas. Fantastični Porsche 911 SC iz 1983. godine je potpuno restauriran i dolazi s originalnim interijerom. Vozilo je ''matching number'' što znači da su svi brojevi komponenata isti kao i na dan kada je napustio tvornicu. Auto je do sada imao samo jednog vlasnika, a on za njega traži 60.000 eura.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara