FILMOVI I SERIJE

Od megahita do flopa: Može li novi "Avatar" podbaciti u kinima?

Od megahita do flopa: Može li novi "Avatar" podbaciti u kinima?
Foto: Press

IAKO će se u kinima pojaviti tek 2020., mnogi analitičari već sad nagađaju hoće li novi film Jamesa Camerona dobro proći na kino-blagajnama. 

Kada se 2009. pojavio prvi "Avatar", holivudska blockbusterska ponuda uvelike se razlikovala od ove današnje. Iako nikada nije nedostajalo velikih hitova, činjenica je da nismo imali filmove velike poput "Avatara". 

Danas je priča drukčija jer je kino ponuda prepuna "filmova većih od života". Štoviše, ponudu čine gotovo isključivo takvi megahitovi. Prije desetak godina nismo imali kompletnu Marvelovu ergelu, povratnički "Star Wars", a i 3D je bio u uzletu. 

Za dvije godine 3D će biti još nezanimljiviji, a ni glavni glumac, sad već pomalo zaboravljeni Sam Worthington, imat će još manje onih koji će ga htjeti pogledati u glavnoj ulozi. 

No, u isto vrijeme, radi se o Jamesu Cameronu, čovjeku koji ne zna podbaciti, a i autoru dvaju od ponajboljih nastavaka u povijesti filma (Terminator i Alien). 

Ne smijemo zaboraviti da su analitičari predviđali propast "Titanika", a umjesto propasti, Cameron je slavodobitno izjavio da je "kralj svijeta". I nije pretjerivao. 

Na sve to treba dodati i to da je budžet dvaju planiranih nastavaka prešao milijardu dolara što ih čini najskupljim filmovima ikad snimljenim, a uzmemo li u obzir Cameronov perfekcionizam i činjenicu da na filmovima radi 11 godina, ne treba sumnjati u to da ništa nije prepušteno slučaju. 

No, milijarda dolara je i dalje ogroman iznos, a ovo vrlo lako može postati ili najveći trijumf ili najveća katastrofa u povijesti filma. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara