Odlučili ste: Ovo su najbolja i najgora hrvatska pjesma u povijesti Eurosonga

Odlučili ste: Ovo su najbolja i najgora hrvatska pjesma u povijesti Eurosonga
Foto: Guliver Image/Getty Images

ČITATELJI Indexa od sinoć glasaju za najbolju i najgoru pjesmu koje su Hrvatsku predstavljale na Eurosongu. U konkurenciji su bile 24 pjesme koje smo od 1993. godine poslali na Eurosong, a nekih od njih su se Hrvati jedva sjetili. 

Pjesmu "Marija Magdalena" proglasili ste najboljom hrvatskom predstavnicom na Eurosongu, dok je "Moja štikla" po vama najgora hrvatska eurovizijska pjesma ikad.

"Mariju Magdalenu" napisao je 1999. godine bračni par Tonči i Vjekoslava Huljić, a na Dori je uvjerljivo pobijedila konkurenciju. Prije točno dvadeset godina Eurosong se također održavao u Izraelu, a kladionice su Doris Dragović davale velike šanse za pobjedu. Na kraju je natjecanje završila na četvrtom mjestu, a izbio je i skandal zbog muških glasova koji su bili snimljeni na matrici, a nisu se pojavili na sceni. 

Za najgoru hrvatsku eurovizijsku pjesmu ikad izabrali ste pjesmu "Moja štikla". Glazbu je napisao Boris Novković, a stihove Severina. Pjesma je izazvala kontroverze i prije Eurosonga, jer se Afrika-paprika i spominjanje seksa u tekstu nisu svidjeli dobrom dijelu Hrvata. Ipak, Severina je otišla na Eurosong u Atenu, a natjecanje je završila na 12 mjestu.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara