Odvratnom slikom poručio da je "neprirodno jesti meso", uništili ga komentarima

Odvratnom slikom poručio da je "neprirodno jesti meso", uništili ga komentarima
Foto: Facebook

NERIJETKO se na društvenim mrežama povedu rasprave o pojedinim dijetama i načinima prehrane pri čemu je svaki od sudionika uvjeren da je baš njegov način jedini ispravan. Ovaj je vegan pokušao svoju teoriju objasniti na prilično bizaran način, ali nije se baš dobro proveo kad ga je ekipa u komentarima uzela na red. 

On je objavio fotku na kojoj osoba ima puna usta sirovog mesa uz koju stoji natpis: 

"Ako stvarno misliš da je ovo prirodno, uhvati svoj plijen golim rukama i zubima pa sve njegove dijelove pojedi sirove bez kuhanja, začina i umaka. Onda mi reci kako ti se sviđa okus mesa."

"Izazov prihvaćen", "Ako misliš da je jesti povrće prirodno, iščupaj ga iz tla golim rukama i pojedi sirovo", "Ja osobno ne jedem meso zbog svojih uvjerenja, ali mrzim ovakve odvratne argumente koji služe za posramljivanje mesojeda", "Ako misliš da je jesti sol prirodno, probaj ušmrkati malo klora pa mi onda reci kako ti se sviđa sol", bili su neki od komentara. 

Jedna si je korisnica dala posebnog truda da mu objasni neke stvari. 

"Evolucijski korak nakon kojeg su počeli jesti meso omogućio je našim precima bolju kalorijsku vrijednost nego samo jedenje biljaka i osigurao im energiju potrebnu za napredni razvoj mozga. Sljedeći korak, kuhanje mesa, umjesto da ga jedu sirovog služio je istoj svrsi, a omogućio im je da ga lakše jedu. Da nismo naučili jesti i kuhati meso, ne bismo sad bili ovdje. Jedini razlog zbog kojeg ljudi danas mogu preživjeti isključivo na vegetarijanskoj i veganskoj prehrani je obilje hrane koja nam je danas dostupna (najviše zahvaljujući evolucijskom koraku kojim smo iz lovaca i sakupljača postali uzgajivači). Ako želiš raspravljati o tome što je 'prirodno', jesti i kuhati meso je puno prirodnije nego živjeti na isključivo veganskoj prehrani koja je moguća samo zbog modernog stila života", napisala je. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara