Oni bi htjeli da ona miriše ovako

Oni bi htjeli da ona miriše ovako
Foto: Press

MIRISI već stoljećima okupiraju naše misli, vrijeme i jedna su od rijetkih stvari koje čvrsto drže svoju poziciju kada govorimo o interesu koji pobuđuju. Bili su od iznimne važnosti još u drevnom Egiptu i Mezopotamiji, a preskočimo li koje stoljeće evo nas već na mirisnom dvoru francuskog vladara Luja XV gdje su se parfemi koristili posvuda i to u ogromnim količinama. Mirisala se ne samo odjeća, već i namještaj, a parfemi su bili i dio nakita.

Iako se smatra da su mu žene sklonije, u parfemima podjednako uživaju i žene i muškarci, bilo da ih sami nose ili ih mirišu jedno na drugom. Miris, odnosno parfem smatra se jednim od moćnijih alata za zavođenje. Pa i slavna Coco Chanel je rekla "tamo gdje želiš da te ljubi, tu stavi parfem". Mirisi to doista mogu i oni su ti zbog kojih se međusobno privlačimo. Najprije naš prirodni, a dodatno tu mirisnu privlačnost možemo naglasiti pravim odabirom parfema. Iako je to stvar osobnih preferencija, postoji čarobna formula privlačnosti koja uvijek pali. Potvrđeno je već na razne načine koji su to mirisi koje vole žene, a koje muškarci i kako na njih djeluju.

Ovoga puta zanima nas što muškarci vole osjetiti na ženama. U Hrvatskoj Parfemskoj Kući kažu da ima nekoliko mirisa koji vas mogu učiniti još fatalnijima. Iako manje-više svi znamo da nas nagonski najviše privlače je prirodni miris tijela bez ikakve intervencije pod uvjetom da je koža čista, malo je tko pretjerano sklon u potpunosti izbaciti mirise iz svakodnevne upotrebe. Stoga, kada zavodite birajte ciljano. Muškarci su potvrdili da je jedan od top mirisa koji ih izluđuje vanilija. Ona je senzualna, stimulirajuća i jednostavno neodoljiva. Znate ono, mogli biste je jednostavno pojesti. Osim vanilije muškarcima je drag i miris voća. Vjerovali ili ne, prema nekim anketama provedenih među muškom populacijom privlači ih i miris voća i to zato što ih asocira na ljubav.

Ono što svakako treba istaknuti da ni u kom slučaju ne pretjerujete s parfemom ma koliko god vam bio neodoljiv. Zato osim određenih nota birajte laganije parfeme ako njima planirate zavoditi. A onda udrite po strateškim mjestima kao što je kosa. Namirišite i vrat, njegov stražnji dio. Obavezno malo parfema nanesite i na gležnjeve, koljena, ključnu kost. No, nemojte pretjerati. U njemu biste trebali uživati vi, kao i osoba čiju pažnju želite privući.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?