Ono što se vjerojatno dogodilo s Daenerys nakon GOT-a slomit će vam srce

Ono što se vjerojatno dogodilo s Daenerys nakon GOT-a slomit će vam srce
Screenshot: Youtube

DOK se polako sliježe prašina nakon završetka jedne od najpopularnijih serija svih vremena, Igre prijestolja, teorije fanova (ali i stručnjaka) oko toga kako su se nastavile sudbine pojedinih likova ne jenjavaju. 

Mnoge fanove neće baš razveseliti predviđanje jednog antropologa što se najvjerojatnije dogodilo s mnogima do samog kraja omiljenim likom: kraljicom Daenerys. 

Za one koji još nisu pogledali seriju do kraja, upozoravamo da u nastavku slijede spoileri. 

Forenzička antropologinja Carolyn Rando za Huffington Post otkrila je da je kraljicu nakon smrti vjerojatno pojeo njen zmaj. 

Mnogim je fanovima u sjećanju ostala dirljiva scena u kojoj, nakon Daenerysine smrti, njen zmaj Drogon tuguje nad njenim mrtvim tijelom, a zatim ga odnosi u nepoznato. I dok je nekim fanovima ovo probudilo nadu da će Dany uskrsnuti, doktorica Rando ima suprotno mišljenje. 

"Je li je mogao pojesti? Vrlo vjerojatno. Takav zaključak ne trebamo odbaciti", rekla je ona. 

No postoji i druga mogućnost. 

"Čini se da je ponašanje zmajeva u ovoj seriji imalo određenu sličnost s ljudskim ponašanjem. On je Daenerys doživljavao kao roditelja, tugovao je za njom. Prvo što su vidjeli kad su se rodili bila je ona. Mislim da je to na njih ostavilo snažan utisak. U zoološkim vrtovima ponekad životinje uče da prežive u divljini i za to koriste lutke kako se ne bi povezali s ljudima. Mislim da je on osjećao potrebu da je, kao roditelja, zaštiti", kaže Carolyn. 

Ipak, objasnila je da nije neobično da životinja pojede svog vlasnika nakon njegove smrti. 

"To se događa češće nego što mislimo, ali u vrlo specifičnim uvjetima. Ako je netko živio sam s ljubimcem, nije imao puno prijatelja i nije izlazio iz kuće, nakon njegove smrti može se dogoditi da ljubimac jednostavno nema hrane", istaknula je. 

Što vi mislite da se dogodilo s Dany? Napišite nam u komentarima. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara