Opatijska špica: Nove krpice, tračevi i pohvale Radijskom festivalu

LJETNE temperature privukle su u Opatiju, osim više od tisuću i dvjesto sudionika Hrvatskog radijskog festivala, i brojne poznate koji su došli uživati u udarnoj špici vikenda i eventualno prošetati novog ljubimca ili pak pokoji modni dodatak. Poglede su, među ostalima, privlačili prijatelji Marko Grubnić i Neven Ciganović s psima za koje su u Opatiji imali i dežurnu babysittericu - Maju Šuput. Modni Mačak je zaslužan za Majin styling u finalu zabavne glazbe, inače proglašen najupečatljivijim od svih koji su prodefilirali opatijskom Ljetnom pozornicom.

Nakon što se "opekao s medijima", Jacques Houdek više nije raspoložen za fotografiranje i izjave, a u Opatiji se družio sa suprugom Brigitom. Puno bolje raspoložena za medije bila je Vlatka Pokos, ali paparazzi ove godine i nisu trčali za nekadašnjom "kraljicom skandala" - ulogu je preuzela Nina Morić. Iako se oko dolaska ljepotice "koja je zaboravila hrvatski jezik" na početku trodnevne manifestacije stvorila fama, Nina je bila raspoložena prema novinarima, a nama je otkrila da je muči nostalgija za Hrvatskom i da će negdje na moru uskoro kupiti kuću.

Na festival pristigla nekadašnja modna krema

Opatiju je posjetila i obitelj Balaban - Iva i Boško došli su dati podršku Vanju Rupenu, koja je zabilježila svoj voditeljski debi u Hrvatskoj, a u Hemingwayu su kave ispijali s bivšom manekenkom Kristinom Bradač Smoje. Za promjenu, ljubavni život Lane Jurčević nije bio tema ovogodišnjih kuloara Radijskog festivala, pa je pjevačica predah od pripreme novog albuma iskoristila za kupanje, sunčanje i druženje s prijateljima. Nešto više posla u Opatiji je imao naš drugi "bloger s Radijskog" - Luka Nižetić, koji je u održao koncert i pjesmom "Zapleši sa mnom" osvojio nagradu glazbenih urednika, a u dva opatijska dana stigao je odraditi i nastupe u Zagrebu i Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro više na službenim blogovima Lane Jurčević i Luke Nižetića!

Jedna od najvećih zvijezda ovogodišnjeg festivala, Severina, nije se pojavila na opatijskoj špici, iako je iz backstagea pratila obje večeri Radijskog festivala i na press konferenciji još nas jednom podsjetila na novi album "Zdravo Marijo". Podalje od špice držala se i Ljiljana Petrović, menadžerica pokojnog Toše Proeskog koja je na Radijski festival došla kako bi predstavila "Hardest Thing" njegovu prvu pjesmu za inozemno tržište te primila dijamantnu ploču zahvaljujući nakladama njegovih albuma u Hrvatskoj. Ipak, pažnju je privlačila automobilom s natpisom "Toše Forever", a u prisjećanju na veliku tragediju u finalnoj su joj se večeri pridružili i fanovi iz svih dijelova Balkana.

"Da nema playbacka, bilo bi savršeno!"

Mala anketa koju smo o Radijskom festivalu proveli među izvođačima, i to neposredno nakon finala pop i rock glazbe, gotovo jednoglasno pokazala je kako struka ovu manifestaciju smatra "najvećom injekcijom hrvatskoj glazbi". Puno prigovora i ove je godine otišlo na račun playbacka, a objašnjenje da "zbog prijenosa neke stvari nisu tehnički izvedive" baš i ne drže vodu. Uz puno prostora u radijskom eteru, poznati u Opatiji širokih ruku dobivaju svoj dio medijskog kolača, a da Nina Morić, Severina, Mirela Rupić i ine nisu "tabloidski vrhunac" festivala koji osim na glazbu pazi i na tračeve, prišapnuli su nam organizatori i najavili da za sljedeću godinu pripremaju još veći spektakl - na pozornici, ali i iza nje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara