Organizatori dodjele Oscara popustili Clooneyju i Robertu De Niru

Organizatori dodjele Oscara popustili Clooneyju i Robertu De Niru
Foto: Guliver Image/Getty Images

ORGANIZATORI svečanosti dodjele filmske nagrade Oscar odustali su u petak od namjere da četiri nagrade dodijele za vrijeme reklama tijekom izravnog televizijskog prijenosa 24. veljače, nakon što su se tome usprotivili poznati holivudski redatelji i glumci te drugi filmski radnici.

Akademija za filmsku umjetnost i znanost priopćila je kako je "primila povratne informacije" od svojih članova te će sve 24 nagrade biti predstavljene u izravnom prijenosu.

Ranije ovog tjedna Akademija je objavila da će Oscari za najbolju kinematografiju, montažu, kratke filmove i šminku/frizuru biti predstavljeni tijekom reklama televizijskog prijenosa dodjele, a govori dobitnika biti emitirani kasnije u izravnom prijenosu.

Time se željelo prijenos dodjele Oscara učiniti kraćim i privući publiku, budući da je gledanost prošlogodišnje ceremonije dosegnula najnižu razinu.

No u otvorenom pismu koje su potpisali redatelji Martin Scorsese i Spike Lee, glumci Robert De Niro i George Clooney te više od 50 drugih poznatih holivudskih imena optužuje se Akademiju da te važne zanate u filmskoj industriji stavlja u podređen položaj i vrijeđa profesionalce koji se bave tih poslovima. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara