Ornela Vištica: Zgrožena slikama djevojaka na društvenim mrežama, moram reagirati...

Ornela Vištica: Zgrožena slikama djevojaka na društvenim mrežama, moram reagirati...

Foto: Instagram

GLUMICA Ornela Vištica odlučila se obratiti svim djevojčicama i mladim ženama koje čitaju njene statuse na Facebooku, ali i onima koje ne čitaju.

Kako kaže, "zgrožena slikama koje gledam na društvenim mrežama, naprosto osjećam da moram reagirati za sve djevojčice koje eto gledaju tu i tamo moj profil".

"Prije nekoliko godina bila sam u srednjoj školi. Opća gimnazija. U razredu je naprosto sramotno bilo dobiti nižu ocjenu. Borili smo se kao lavice i lavovi tko će biti bolji. I tko će više novog znanja i informacija usvojiti. Nismo baš imali vremena za izlaske i dotjerivanja.

Ispiti su se znali zaredati cijeli tjedan. Iz današnjeg pogleda svjesna sam koliko su neki profesori znali biti strogi prema nama. I danas sam im zahvalna na tome. Trebalo je sjesti i učiti satima. Moj razred je dugo godina imao najbolji prosjek u školi. Svatko od nas je bio najbolji u nečemu. Osvajali smo natjecanja. Većina kolega je danas uspješno završila svoje fakultete, a neki još uvijek završavaju. Paralelno s gimnazijom išao je kućni odgoj i Govornička škola.

Djevojčice moje drage, žudite da budete što bolje kao individue. Pazite koja glazba je baš vaš izbor, koji film gledate, što lajkate, osvještavajte sebe i svoju socijalnu inteligenciju. I puno čitajte, učite, budite što bolje u školi.

Učite kako se ponašati ovisno o situaciji, vremenu, prostoru i društvu u kojem se nalazite. Budite i rokerice i šminkerice ali nemojte zaboraviti biti male dame.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvantitet nemojte da vas zamara nego kvalitet. (količina ne, nego kakvoća).

Što znači pozdrav, zdravica, kako sjediti, kako jesti , kako govoriti i gdje i kada i kolikom glasnoćom, naravno što bliže standardu, kako se rukovati, kako se ponašati na ulici, restoranu, muzeju, kazalištu, klubu, gostionici, doma. Kako se odijevati ovisno o situaciji, vremenu i prostoru... Za sve to postoje pravila. (Govornička škola).

Ne kažem da sam ih ja sve do kraja usvojila, ali trudim se.

I dan danas me majka zna kritizirati i reći kako nisam pružila ruku starijoj susjedi i pitala je treba li pomoć...

Važno je stremiti ka lijepom i dobrom jer ste onda baš takvi.

Lijepi", napisala je glumica na svom profilu.

Evo jedan status za sve moje djevojčice i mlade žene: ❤Zgrožena slikama koje gledam na društvenim mrežama, naprosto...

Posted by Ornela Vistica on 5. siječnja 2016
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara