Oskarovka Tatum O´Neal uhićena zbog kupovine cracka i kokaina

OSCAROM nagrađena glumica Tatum O'Neal uhićena je u New Yorku pod sumnjom da je od lokalnog dilera drogom pokušala kupiti crack i kokain. Policija tvrdi kako je 44-godišnja glumica  bila bahata i policajce upitala: "Znate li tko sam ja?!", objašnjavajući kako je to učinila kao dio istraživanja za svoju novu ulogu narkomanke.

Tatum O'Neal, bivša supruga tenisača Johna McEnroea i kći slavnoga Ryana O'Neala, uhićena je jučer blizu svoga doma u ranim večernjim satima kada je policija radila raciju na nekoliko poznatih narkomanskih lokacija u gradu, a kod glumice je pronađena pipa za crack.  Njezina ovisnička prošlost svima je jako dobro znana, a navodno je, nakon tvrdnji da je kupnju droge izvršila kao dio istraživanja za svoju novu ulogu narkomanke, ubrzo okrenula ploču i izvlačila se pod izlikom kako joj je to prvi put da radi takvo nešto.


"Rekla je da se nije drogirala pune dvije godine te da je napravila veliku grešku kada je toga dana opet pokušala kupiti drogu", rekao je jedan od policajaca koji je bio prisutan kod glumičinog uhićenja. O'Neal je optužena za posjedovanje male količine nedopuštenih opijata, a diler, 33-godišnji Alan Garcia, optužen je za preprodavanje velikih količina zabranjenih droga.

O'Neal, majka troje djece, iz rehabilitacije je izišla 1996. godine. Iako je njena glumačka karijera bila potpuno uništena, na male ekrane vratila se prošle godine u hit seriji "Vatreni dečki" u kojoj je glumila sestru alkoholičarku glavnom glumcu Denisu Learyju. U svojim memoarima "A Paper Life" iz 2004. godine Tatum je napisala kako su alkohol i droge u genima. Njena majka, glumica Joanna Moore, bila je liječena alkoholičarka ovisna o amfetaminima u vrijeme kada je odgajala Tatum i njezinog mlađeg brata Griffina.

Tatum je, inače, na svjetske naslovnice 1974. godine došla zbog po nju daleko ugodnijeg razloga. Godinu dana nakon što je s ocem nastupila u hvaljenom filmu "Mjesec od papira" dobila je Oscara te kao 10-godišnjakinja ušla u povijest kao najmlađa dobitnica te prestižne nagrade. Međutim, kao i kod mnogih drugih holivudskih dječjih zvijezda, teret naglo stečene slave se pokazao prevelikim te se još kao adolescentica odala drogi.

K.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara