Ostao bez finala zbog krivo zbrojenih rezultata drugog polufinala Eurosonga?

Ostao bez finala zbog krivo zbrojenih rezultata drugog polufinala Eurosonga?
Screenshot: YouTube

ČINI se da drami oko zbrajanja glasovanja na ovogodišnjem Eurosongu nema kraja. Nakon što su zbog pogreške u dodjeljivanju glasova žirija iz Bjelorusije promijenjeni službeni rezultati natjecanja, sada izgleda da su i Talijani poslali krive rezultate njihovog televotinga. Rezultati druge polufinalne večeri koje na svojim službenim stranicama drži Eurovision Song Contest razlikuju se od onih koji stoje na službenoj stranici talijanske televizije RAI, piše portal Eurosong.hr.

Prema dokumentu koji je RAI objavio ovdje, postoci za prvih deset zemalja u drugom polufinalu su ovi:

Albanija 16,08%, Rumunjska 10,39%, Rusija 9,92%, Moldavija 8,66%, Norveška 8,58%, Švicarska 5,93%, Sjeverna Makedonija 5,47%, Azerbajdžan 5,40%, Malta 4,42% i Litva 4,13%.

Međutim, broj bodova talijanskog televotinga u drugom polufinalu na eurovision.tv su ovi:

12 - Albanija, 10 - Rumunjska, 8 – Norveška, 7 – Rusija, 6 – Švicarska, 5 – Moldova, 4 – Azerbajdžan, 3 – Nizozemska, 2 – Malta i 1 – Sjeverna Makedonija.

Dakle, prema ovim podacima profitirala je Nizozemska koja je prema RAI-jevim brojkama bila tek 11., dok su najveće gubitnice bile Sjeverna Makedonija (koja je ostala bez tri boda) i Litva, koja bi s ovim bodom bila izjednačena s Danskom, te bi prošla u finale zahvaljujući većem broju glasova publike. 

Izvor s talijanske televizije potvrdio je da su rezultati na njihovim službenim rezultatima točni. Litva zbog ovog skandala u najavi traži očitovanje EBU-a i moguće je da će tražiti odštetu za izvođača i autora pjesme, ali se iz organizacije natjecanja još uvijek nisu oglasili.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara