Ova dadilja nikad ne preuzima brigu o djeci dok spavaju, razlog je uznemirujući

Ova dadilja nikad ne preuzima brigu o djeci dok spavaju, razlog je uznemirujući
Ilustracija: YouTube (Na fotografiji nije osoba iz teksta)

JEDNA dadilja na Imguru je objasnila zašto nikad ne želi preuzeti brigu o djeci koja spavaju u trenutku kad ona dođe u kuću ili koju roditelji dovedu usnulu njoj. Svoju je priču objasnila na Imguru.

"Radila sam u vrtiću i rekli su mi da nikad ne preuzimam brigu o djeci koju dovezu dok spavaju ili usnulu djecu u bilo kojem slučaju. Tako da sam djecu, ako bi ih roditelji doveli usnulu, odmah budila i izvadila ih iz autosjedalice. To mnogim roditeljima nije odgovaralo, ali je bilo pravilo", započela je svoju priču.

"Na početku sam mislila da je to pravilo da bi djeca imala neki dnevni raspored, no onda je jednom jedna baka dovela dijete koje se nikako nije moglo probuditi. Samo bi kratko podiglo glavu i ponovno zaspalo. Moja šefica je odmah zvala 911, a baka je pokušavala smiriti situaciju pa je govorila da je dijete imalo tešku noć, da je umorno i slično", nastavila je.

"Poznavala sam to dijete i znala sam da on ne bi spavao ako bi mislio da nešto propušta, a oko njega su djeca vrištala u igri, glazba je glasno svirala... U jednom trenutku baka je samo otišla, a kasnije je netko nazvao njegove roditelje. Ispalo je da je baka već ranije znala djeci davati nešto da zaspu dok bi ih čuvala, no sad je to dala šestomjesečnoj bebi i on se zato nije mogao probuditi. Mislim da su mu na kraju morali ispumpavati želudac i morao je provesti noć u bolnici. Čak su poduzete i pravne mjere, a obitelj se odselila", prisjetila se.

"Da pojasnim, pravilo o nespavanju je bilo takvo jer je moja šefica dobro znala da zlostavljači često to rade. Znali bi slomiti djetetu ruku, dozirati ga, ostaviti kod dadilje koja bi dijete onda pustila da spava čitavo vrijeme pa bi roditelji kasnije nju okrivili za ozljedu. Ili još gore, dijete može umrijeti i okrivit će dadilju", objasnila je.

"Tako da nikad ne prihvaćam djecu koja spavaju. Iz istog razloga odbijam čuvati djecu kod kuće dok spavaju", kaže.

Dodala je i da u posljednje vrijeme sve rjeđe čuva djecu, iako to veoma voli, jer joj "ubija dušu gledati roditelje kako donose krive odluke namjerno".

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara