Ovaj tip ima isti poremećaj kao Joker: "Užasno je, često me izbace iz restorana"

Ovaj tip ima isti poremećaj kao Joker: "Užasno je, često me izbace iz restorana"
Foto: Facebook

MNOGI gledatelji Jokera tijekom gledanja filma osjetili su duboko sažaljenje prema Arthuru Flecku, mentalno bolesnom i izoliranom klaunu koji ima napade nekontroliranog smijanja. Joaquin Phoenix je, po mnogima, odigrao sjajnu ulogu i izazvao duboke emocije kod milijuna gledatelja filma. Za jednog je čovjeka, pak, film bio kao gledanje samog sebe u ogledalu.

On se zove Scott Lotan i ima isti poremećaj smijanja kao Joker. 

"Mislim da je odradio sjajan posao uhvativši nemogućnost da se prestane smijati. Ona scena u autobusu me posebno dojmila, kada je doživio dubok osjećaj odbijanja. Tako sam se i sam često osjećam", kaže Lotan za Ladbible.

Opisao je i kako izgledaju napadi smijeha u javnosti.

"Ljudi vas samo gledaju. Pokušavate im objasniti, ali oni imaju predrasude da ste ovisnik o drogama ili samo očajni luđak. Mislim da je glumac odlično uhvatio osjećaj izoliranosti i frustracije s nedostatkom razumijevanja od drugih", kaže. Lotan dodaje da su sve scene smijanja bile neopisivo realne, čak i one kada se Fleck gušio od smijanja.

"Gušenje dolazi od pokušaja zadržavanja daha, očajnički treba disati. Također, pljuvačka se nakuplja u ustima i dok udišete dah, pljuvačka ide niz krivu cijev. Vrat jako boli, otiče i pomičete glavu kako biste pokušali ublažiti napetost. Ponekad ostajete bez zraka", opisao je Lotan.

Scott Lotan kaže da su neugodne scene zbog njegovog smijanja redovne.

"Često me zamole da napustim restoran jer je osoblju neugodno, a u društvu se uvijek nađe osoba s niskim samopouzdanjem koja misli da se njoj smijem pa se želi potući", kaže nesretni Lotan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara