Ovako izgleda haljina od 65 tisuća eura u kojoj je estonska predstavnica osvojila osmo mjesto

Ovako izgleda haljina od 65 tisuća eura u kojoj je estonska predstavnica osvojila osmo mjesto

Screenshot: YouTube

U MORU poprilično impresivnih scenskih nastupa sa subotnjeg finala Eurosonga vjerojatno najviše izdvojila se neobična haljina estonske predstavnice koja je projicirala svjetlost, a u koju je uložena sumanuta svota novca.

Prema izvještajima, u haljinu Eline Nechayeve uloženo je 65 tisuća eura, što je bio najskuplji scenski nastup na ovogodišnjem Eurosongu.

Kad je riječ o projekcijama, one nisu bile slučajne, kako su neki komentirali. Naime, estonski tim htio je projekcije povezati s pričom pjesme o procvatu ljubavi.

Haljina je oduvijek bila zamišljena kao dio performansa, a za izradu je trebalo dva tjedna. "Dva tjedna. Od ideje do krajnjeg rezultata", otkrio je za Radiotimes.com Aylona Movko, član tima koji je izradio haljinu.

Najveći izazov bio je haljinu dopremiti na pozornicu, s obzirom na to da je svaka ekipa imala samo 35 sekundi za pripremu nastupa.

Estonski tim zamalo nije imao dovoljno novaca da haljinu uopće pošalje u Lisabon. Estonska televizija ERR nije mogla osigurati sredstva, a podršku im nije dala ni vlada. No tad se okupilo nekoliko brandova i ponudilo sponzoriranje haljine. "Uspjeli smo", rekao je Movko, "jedva."

Haljina je od normalnog materijala i težila je oko osam kilograma. "Ne možete nešto teško staviti na opernu pjevačicu", dodao je Movko.

Estonija je završila na osmom mjestu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara