Ovi glumci su imali zahtjeve bez kojih popularni filmovi ne bi bili isti

Ovi glumci su imali zahtjeve bez kojih popularni filmovi ne bi bili isti
Foto: Printskrin/youtube/ Movies and Music

DOK SE od glumaca očekuje da se drže scenarija i rade što im se kaže, glumci s vrha top liste, ipak, nekada učine kako žele, odstupajući od onoga što redatelji kažu, prenosi Bright Side.

Recimo, Edward Norton se smatra jednim od najkompliciranijih za suradnju u Hollywoodu. On je promijenio zaplet filma Generacija X toliko da je, vidjevši krajnju verziju, redatelj tražio da se njegovo ime makne s liste zaslužnih za film.

Da Norton nije jedini koji voli raditi po svome, dokazuju i sljedeći primjeri.

Angelina Jolie je promijenila kraj filma Tražen

Angelina je htjela isključiti mogućnost svog pojavljivanja u nastavku trilera Tražen i zato je inzistirala na tome da njena junakinja umre na kraju filma. Timur Bekmambetov nije htio izgubiti glumicu u prvom filmu, tako da je prihvatio njen zahtjev.

Samuel L. Jackson nije htio glumiti u filmu ako mu naziv ne bude Zmije u avionu

Glumac je priznao da je prihvatio ulogu u ovom filmu samo zbog njegovog zanimljivog naziva. Kada je odlučeno da se naziv filma promijeni u Let iznad Pacifika 121, Samuel je postavio ultimatum: ili će se film ipak zvati Zmije u avionu ili on napušta projekt. Ekipa je, naravno, morala poslušati želje zvijezde filma.

Shrek je morao promijeniti naglasak u škotski

Mike Myers, glumac koji je pozajmio svoj glas Shreku, osmislio je zanimljivu karakteristiku ovom neobičnom liku pred sam kraj snimanja. Naime, njemu se činilo da će ovaj zeleni div bolje zvučati sa škotskim naglaskom! Tako je Myers htio pokazati razliku između Shreka i drugih likova, koji su komunicirali na standardnom engleskom jeziku. Kako ne bi izgubili čovjeka koji pozajmljuje glas glavnom junaku, DreamWorks se morao složiti s ovim zahtjevom i potrošili su 5 milijuna dolara (što je bilo 10% od ukupnog proračuna) kako bi promijenili ovaj naglasak u cijelom filmu.

Michelle Rodriguez se borila za odanost svoje junakinje

Sudeći prema originalnoj verziji zapleta filma Brzi i žestoki, Letty je trebala izdati Dominica, ali glumica Michelle Rodriguez je bila uznemirena zbog takvog zapleta. Ona je čak bila spremna odbiti ulogu ako ne promijene taj dio. Na kraju su se svi složili prihvatiti zahtjev koji je imala Michelle.

Denzel Washington je bio protiv ljubavne romanse između njega i junakinje koju je glumila Julija Roberts

Tamnoputom glumcu činilo se da će njegove obožavatelje uvrijediti njegova filmska romansa s djevojkom bijele kože. Zato je Denzel Washington tražio da se odstupi od zapleta kakav je u knjizi, na snimanju filma Slučaj Pelikan. Redatelj je morao prihvatiti ovo zbog dijela u ugovoru u kojem piše da ova zvijezda neće prihvatiti ništa što odstupa od njegovih uvjerenja.

Tom Cruise je zahtijevao više vremena na ekranu

U originalnoj verziji filma Mumija, vrijeme pojavljivanja na ekranu bilo je gotovo jednako za Toma Cruisea i za mumiju. Glumac je bio uznemiren time što neće biti glavna zvijezda ovog akcijskog filma i zahtijevao je od redatelja da produži vrijeme njegovog pojavljivanja na ekranu ili će napustiti film. Kreatori filma prihvatili su zahtjev ove zvijezde, a film je dobio - Zlatnu malinu za najgoreg glumca.

Crispin Glover je bio toliko nezadovoljan svojim tekstom da je odlučio šutjeti čitav film

Anthony u filmu Charliejevi anđeli iz 2000. godine nije trebao šutjeti čitav film. Stvar je u tome da se Crispinu Gloveru nije svidio scenarij i odbio je reći bilo što u filmu. Glumac je uspio ove svoje želje predstaviti redatelju kao dobre.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara